Izvor: HappyBSC
13.12.2021 u 10:03
0

MLADEN RADULOVIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Ne treba prerano pričati da je istraga gotova

U današnjoj emisiji “Dobro jutro Srbijo” o puštanju Dijane Hrkalović na slobodu govorili su: Mladen Radulović – Kurir, Blažo Marković – Sindikat policije i policijskih starešina, Žarko Popović – nekadašnji načelnik Odseka za krvne delikte i Uglješa Grgur – privatni detektiv.

Mladen Radulović je istakao da je očigledno Tužilaštvo procenilo da nema elemenata i dokaza za dalju istragu i proširenje optužnice protiv Dijane Hrkalović, kao i da je ona po sili zakona puštena da se brani sa slobode.

– Procenjeno je da nema više opasnosti da utiče na svedoke. Ne treba prerano pričati da je ova istraga gotova. Osim medijskih spekulacija imali smo i izjave visokih državnih funkcionera i pripadnika MUP-a u vezi sa njenom ulogom u samom MUP-u kada je kao državni sekretar bila jedna od glavnih figura policije Srbije, tako da sada ne bi mogli da kažemo da je ova istraga potpuno završena – rekao je Radulović.

On je rekao da je Hrkalovićka rukovodila policijom u vreme kada se dogodilo najviše krivičnih dela u istoriji srpske policije, ali i da u celoj priči nije zapravo kriva samo ona već onaj ko je postavio na funkciju i dao joj neverovatnu moć.

Žarko Popović je rekao da ako se Hrkalovićka bude teretila da je naložila da se skloni DNK profil sa šina onda će odgovarati za prikrivanje krivičnog dela izvršioca, kao i da to može biti produženo delo u okviru trgovine uticajem.

– Ukoliko se u toku istrage bude dokazalo neko drugo krivično delo koje je tereti, a vezano je za funkcionisanje Bjelivukove grupe, policija sa njom neće imati pravo da obavlja bilo kakve razgovore, nego je direktno sprovodi u Tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala – rekao je Popović.

On je naglasio da je Tužilaštvo već dugo vremena u kandžama organizovanog kriminala, kao i da će uraditi sve da razvodne istragu.

Blažo Marković je istakao da su se svi ućutali od straha, jer znaju da je Hrkalovićka izašla na slobodu još jača i sa još više veza, kao I da mu nije jasno  zašto se u javnosti stvorila slika da je ona za sve kriva i da je ona sve naređivala i radila.

– Mi smo pravna država i za sve mora postojati dokaz. Da je tužilac imao bilo kakve dokaze da bi opravdao njeno dalje boravljenje u pritvoru, ona bi tamo i ostala – rekao je Marković.

Uglješa Grgur je rekao da okolnosti pokazuju da Dijana Hrkalović ne bi smela da bude puštena na slobodu, jer može da utiče na svedoke i da pobegne.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter