Izvor:
04.06.2019 u 07:55
0

NAJMASOVNIJE DEMONSTRACIJE U LONDONU: Iznad britanskog parlamenta leteće balon 6 metara sa likom Donalda Trampa kao bebe!

Posle kraljevske pompe i luksuza, američkog predsednika Donalda Trampa danas u Londonu očekuje sastanak s britanskom premijerkom Terezom Mej i protesti čiji su organizatori već pripremili ogroman balon na naduvavanje s likom Trampa kao "ljutite bebe".

Balon visok šest metara s likom Trampa leteće ispred zgrade britanskog parlamenta, a Rojters navodi da se očekuje da će to biti najmasovnije demonstracije protiv nekog stranog lidera u Londonu.

– Šaljemo jasnu poruku solidarnosti sa onima koji su pogođeni Trampovom politikom vrednom prezira i da jasno i glasno poručimo da američki predsednik ne zaslužuje crveni tepih – izjavio je jedan od organizatora protesta Adžub Faradži.

Očekuje se da će protest na centralnom londonskom trgu Trafalgar skveru biti najmasovniji s obzirom da je preko društvenih mreža zainteresovanost za njega izrazilo 33.000 ljudi.

Kako navodi BBC, okupljenima bi trebalo da se obrati lider opozicionih laburista Džeremi Korbin.

Balon visine šest metara, s likom američkog predsednika Donalda Trampa kao ljutite bebe, postao je simbol protesta protiv predsednika SAD tokom njegove prošlogodišnje posete Londonu, podseća Rojters.

Britanska premijerka će Trampu dati poklon koji podvlači posebnost transatlantskih odnosa i međunarodnog poretka koji predsednik često ismeva, navodi AP.

Mejova i njen suprug, Filip, za poklon su odabrali uokvireni nacrt Atlantske povelje, deklaraciju koju su potpisali britanski premijer Vinston Čerčil i američki predsednik Franklin D. Ruzvelt u augustu 1941. godine, postavljajući zajedničke ciljeve za svet, uključujući i slobodniju trgovinu, razoružanje i pravo na samoopredeljenje svih naroda, prenosi agencija.

Deklaracija je pomogla u postavljanju temelja za Ujedinjene nacije i Svetsku trgovinsku organizaciju.

Poklon je kopija Čerčilovog ličnog nacrta dokumenta, s njegovim revizijama crvenom olovkom.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/printscreen@AlienMarmoset

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter