Izvor:
16.03.2017 u 19:46
0

Napad na jugu Francuske: UČENIK SA BOMBOM I PIŠTOLJIMA PUCAO NA DIREKTORA ŠKOLE!

Francuska policija je objavila da je uhapšen 17-godišnji učenik srednje škole u gradiću Gras, na jugu zemlje, koji je naoružan puškom, uz dva pištolja i dve ručne bombe upao u školu i pucao na direktora i ranio ga, a prema tvrdnji upućenih u istragu, imao je i pomagača.

Kako je navedeno, uhapšeni "izgleda da nije od ranije poznat policiji", prenose svetske agencije citirajući jedan izvor iz policije, dok drugi tvrdi da se čini da osumnjičeni za napad nisu ekstremisti.

"Jedan je uhapšen, a drugi je pobegao. Zavladala je panika i učenici su potražili utočište u obližnjem supermarketu", naveo je taj izvor.

Portparol francuskog Ministarstva unutrašnjih poslova je kazao da je osam osoba ranjeno u pucnjavi.

Lokalne vlasti su ranije objavile da se ne radi o terorističkom napadu, već o incidentu vezanom za dvoje učenika škole.

Policija je navela da je napadač upao u školu "Tokvil" i otvorio vatru, ranivši najmanje dvoje ljudi, pri čemu je jedan čovek uhapšen, a za drugim se traga.

Francuska vlada je putem aplikacije za mobilne telefone uputila upozorenje na teroristički napad, a lokalne vlasti u gradiću koji se nalazi na oko 40 kilometara od Nice, savetovale su putem Tvitera stanovništvo da ne izlazi iz domova.

Blokiran je pristup svim školama u Grasu, a ministar unutrašnjih poslova Francuske Bernar Kaznev prekinuo je posetu području severne Some zbog ove pucnjave, kao i pisma bombe koja je ranije danas eksplodirala u kancelarijama MMF u Parizu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter