Izvor: Blic.rs
15.12.2020 u 21:43
0

NE LEČITE SE SAMI: Muškarac iz Kraljeva preminuo u kovid ambulanti, stigao KASNO

Čim osetite prve simptome virusa korona, veoma je bitno da u što kraćem roku odete u kovid ambulantu i ni slučajno se ne lečite „na svoju ruku“ kako biste izbegli tragičan ishod, poput onog kojem su svedočili zdravstveni radnici u kovid ambulanti u Kraljevu.

PROČITAJTE I…

TRI BITNA USLOVA: Odgovor na pitanje da li ste ZARAZNI posle preležane KORONE

VUČIĆ I LAVROV U OBRAĆANJU: Zajedničkim snagama ćemo se suprostavljati falsifikovanju istorije (VIDEO)

PUNA PODRŠKA NAŠOJ ZEMLJI: Brnabić i Gverini o učvršćivanju saradnje Srbije i Italije

VAŽNO SAOPŠTENJE IZ HAGA Evo šta će biti sa trojicom Srba

Naime, prisutni u ambulanti u Kraljevu juče su svedočili iznenadnoj smrti muškarca u čekaonici. Neserćni muškarac je preminuo u hodniku čekaonice, dok je čekao na pregled.

– Čovek je samo pao. Lekari su ga odmah uneli, ali nije mu bilo spasa. Mnogo se plašim. Situacija je veoma teška – kaže jedna od pacijentkinja.

Njegova klinička slika, kako je  ispričao direktor Opšte bolnice u Kraljevu dr Zoran Mrvić, bila je toliko teška da „doktor nije uspeo da ga spasi“.

Zdravstveni radnici tvrde da je problem u tome što se pacijenti kasno javljaju, te se pretpostavlja da se muškarac lečio kod kuće i čekao poslednji momenat da poseti lekara.

Leče se sami pa dođu s teškom kliničkom slikom

I dr Goran Stevanović apelovao je na građane da se ne leče sami kod kuće

– Svi pacijenti kojima nije potrebna kiseonička potpora razmeštati u ustanove gde nema centralnog snabdevanja kiseonikom. Broj preglada u trijažnim centrima ne pada, a zabrinjava da nam se u poslednje vreme javlja sve više pacijenata s teškom kliničkom slikom koji su se lečili sami – istakao je Stevanović.

„Ne ostajte predugo kod kuće“

Dr Ana Jeremić iz kovid ambulante na Voždovcu i prof. dr Dino Tarabar koji radi u crvenoj zoni u bolnici „Dragiša Mišović“ poručili su da se pacijenti nikako ne leče sami i da ne ostaju predugo kod kuće.

Kada obavezno traba da se javiti lekaru?

– Ako neko ima jako visoku temperaturu 39, 40, jak bol u grudima, ako kašlje, tri dana je sasvim dovoljno da sačeka da dođe u ambulantu. Ako su u pitanju blaži simptomi, temperatura koja varira između normalne temperature i blago povišene, ako su simptomi kašalj i grebanje u grlu, gubitak čula mirisa to su znaci da ipak može da se sačeka ta tri dana, a možda i duže – objašnjava dr Jeremić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter