Izvor:
01.04.2017 u 02:34
0

NE RADI NAM STOLICA: Ovom rečenicom vraćaju pacijente kojima je potrebno hitno vađenje zuba!

Vraćanje pacijenata kojima je potrebno hirurško vađenje ili operacija zuba bez ukazane pomoći u Domu zdravlja “Novi Beograd” postala je svakodnevica.

I dok se pojedini “zakazani” vraćaju kući u bolovima, medicinsko osoblje sedi i u dokolici, ispija kafu u ordinaciji.

Imam problem sa umnjacima zbog čega mi je od pre mesec dana bio zakazan termin pre dve nedelje za vađenje istih. Kada sam došao na zakazan termin, rekli su mi da “nemaju stolicu”. Taj dan sam prećutao i dobio nov zakazan termin za danas – 31. april. Međutim, i danas me je sačekala ista situacija – saopštili su mi to u smislu “izvadili bismo ti zub da imaš gde da sedneš” – kaže ” A.M. (20) koji se leči u Domu zdravlja u Ulici Bulevar maršala Tolbuhina 30.

Kako navodi A. M. u domu zdravlja im je rečeno da je u pitanju stolica stara više od 40 godina i da je sličan slučaj u svim državnim službama.

Sličnu situaciju doživela je S.V. koja se takođe leči tamo.

Trebalo je da me operišu jer u desnima imam upalni proces, ali su me nekih pola sata pred zakazanu intervenciju pozvali i rekli mi “da im ne radi stolica”. Što je najgore, na operaciju sam čekala mesec i nešto, da bi mi stomatološka sestra kad me je pozvala rekla da se javim tek posle Uskrsa da zakažem jer su do tada svi termini popunjeni. Plašim se da ne oteknem ponovo do tada – priča S.V.

Kako joj je sestra objasnila, da je u pitanju nešto manje komplikoano ili neko obično vađenje, imali bi uslove za to, ali sve komplikovanije intervencije se rade u maloj sali iza ambulante u kojoj se nalazi pokvarena stolica.

Istim povodom pozvali smo direktorku Doma zdravlja “Novi Beograd”, ali se nije javljala na telefon. Kako niko ne zna kada će stolica početi da radi, onim “najtežim” pacijentima ne ostaje mnogo izbora sem da idu privatno da se leče, što je slučaj i sa studentom A.M. koji će zbog bolova morati da se obrati nekoj drugoj ordinaciji.

Telegraf
Foto:Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter