Izvor: Kurir.rs
22.07.2022 u 11:09
0

NEZGODNI KENTAUR SOJ STIŽE U SRBIJU: Epidemiolog priznaje da li je opasniji od prethodnih, ali i koliko su vakcine sada efikasne!

Profesor dr Vladimir Jakovljević, dekan Fakulteta medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu, istakao je da nema razloga za preteranu brigu kada su novi sojevi korone u pitanju, te da, iako je zaražavanje veliko, ako se ispoštuju sve preporuke, dolazi do blaže kliničke slike.

DOKTOR KON NEMA DOBRE VESTI, STOGA – PAŽLJIVO: „Ubrzava se aktivnost virusa, maske u bolnicama neophodne!“

– Nema razloga za preveliku brigu, jer je zdravstveni sistem manje opterećen nego što je to bio prethodnih godina. Ovo je rezultat da je broj hospitalizovanih i na respiratoru mnogo manji. Moraju se poštovati mere prevencije, a i treba ispoštovati preporuke vakcinacije – kaže dr Jakovljević tokom medijskog istupanja. 

On je dodao da nema pravila kada je reč o probijanju imuniteta, s obzirom na to da su vakcine pravljene po prvom soju korone, koji je sada potpuno promenio oblik.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Ono što je istina je da će vakcinisani imati veoma blagu kliničku sliku. Ovi novi sojevi su veoma zarazni, ali ne tako opasni. Možemo očekivati da kentaur uskoro dođe u Srbiju – kaže dr Jakoviljević i dodaje:

– Vakcine sigurno nisu efikasne, kao što su bile na početku. Treba ih preporučiti svima preko 60 godina. Ako je neko izgubio poverenje u vakcine, mora da se ponaša odgovorno. Preporuka je da se primi i četvrta buster doza – kaže dr Jakovljević.

On je istakao da „nema zime“ ako ispoštujemo sve preporuke lekara.

– Nikada nisam za brigu, već za oprez. Kada govorimo o igrama velikih brojki, treba biti oprezan, ali ako se ispoštuju sve ove mere i ako ispoštujemo ono što lekari kažu i da ukoliko se pojave simptomi odmah se javite lekaru – kaže dr Jakovljević.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter