Izvor:
18.04.2016 u 22:05
0

NIJE NJOJ LOŠE: Evo šta sve može da uradi KRALJICA ELIZABETA – A VI NE MOŽETE!

U kultnom filmu Mela Bruksa “Istorija sveta, prvi deo” jedan od najboljih citata jeste “Dobro je biti kralj”. Sam Bruks tumači kralja Luja XVI koji u nekoliko navrata izgovara te čuvene reči u kameru.

Baš to bi mogla da parafrazira i kraljica Elizabeta II – jer je zaista dobro biti ona.

Ne samo da živi u Bakingemskoj palati (što znači da se svakodnevno šetka između 700 soba), već tu postoji i bezbroj stvari koje samo kraljica može da uradi.

– Svaki Britanac stariji od 17 godina može da zatraži od Velike Britanije vozačku dozvolu. Međutim, kraljici ona nije potrebna, jer bi to značilo da je ona izdaje sama sebi. Podsetimo se, kraljica Elizabeta II tokom Drugog svetskog rata vozila je sanitetski kamion. Isto tako, uz vozačku dozvolu ne trebaju joj ni registarske tablice na automobilu.

– Kraljica putuje u inostranstvo bez pasoša i ostalih dokumenata jer se i oni izdaju od nje same. Naravno, to ne znači da princ Čarls može da se prošeta tek tako preko granice – njemu je potreban pasoš!

– Njeno visočanstvo proslavlja dva rođendana godišnje. Njen „pravi“ rođendan je 21. aprila, a „zvanični“ kraljičin rođendan slavi se jedne junske subote.

– Većina nas mora da prošeta bar malo do bankomata da bismo imali keš pri ruci, ali ne i Kraljica. Ona ima svoj privatni bankomat u podrumu Bakingemske palate.

– Kraljica ne mora da plaća takse i poreze, poput ostalih stanovnika Velike Britanije. Ipak, ona ih dobrovoljno plaća još od 1992. godine.

– Ona ima fantastično pravo da preko noći otpusti kompletnu australijsku vlast, pošto je ona tehnički vladar Australije.

– Svi mi možemo biti uhapšeni, ali ne i ona. Kraljica Elizabeta II ima imunitet. Zašto? Pa, zato što britanska policija hapsi u kraljičino ime, a bilo bi malo blesavo da žena progoni samu sebe.

HappyTv.rs
Foto: Pixabay, Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter