Izvor: Tanjug
12.07.2021 u 14:15
0

NIKADA NE SMEMO ZABORAVITI CENU SLOBODE! Darija Kisić: Svima koju su položili živote za slobodu dugujemo zahvalnost

Srbija je posvećena i opredeljena principima antifašizma, slobodarstva i rodoljublja, izjavila je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević i ukazala da mi danas kao i generacije posle nas nikada ne smemo zaboraviti cenu slobode u kojoj danas živimo.

U FOKUSU:

VESIĆ ZA HAPPY TV: Pričali su da je nemoguće, a sada autobusima ljudi dolaze da vide Beograd na vodi i spomenik Stefanu Nemanji!

DANAS JE PETROVDAN! Praznik posvećen apostolima Petru i Pavlu! Evo šta bi valjalo da uradite na današnji dan

VUČIĆ SA DONELIJEM: Predsednik Srbije sastaje se danas sa američkim državnim sekretarom

VREMENSKA PROGNOZA ZA PONEDELJAK: Uskoro NARANDŽASTI meteoalarm!

„Svima koju su položili živote za slobodu dugujemo zahvalnost jer su nama, njihovim potomcima, utrli put života u miru“, poručila je Kisić Tepavčević u Kragujevcu povodom obeležavanja 80 – godišnjice ustanka naroda u Srbiji pod sloganom „Da rata više ne bude“, kao i formiranja Kragujevačkog partizanskog odreda.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva za rad, Kisić Tepavčević je rekla da Kragujevac jeste i biće jedan od najvećih simbola stradanja nevinih u Drugom svetskom ratu, sve dok je nas i našeg sećanja.

Ministarka je istakla da očuvanje sećanja na sve nevine žrtve i postradale predstavlja zajednički dug savremenih generacija.

Poručila je da je naša dužnost i odgovornost da negujemo sećanje na njih, da se ponosimo, ali i da istrajemo u građenju društva zasnovanog na vrednostima i idealima humanizma i nenasilja.

„Zato želimo da kažemo da su njihovo herojstvo i žrtva zauvek utkani u naše sećanje i identitet“, istakla je Kisić Tepavčević, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je u Kragujevcu svečano otvorena i obnovljena vodenica u Grošnici i stalna postavka izložbe pod nazivom „Petrova vodenica u Grošnici – osamdeset godina ustanka“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter