Izvor: Tanjug
31.05.2020 u 08:14
0

NIZ MERA USVOJENO U VLADI PRIŠTINE: Dozvola za vozilo, a na dokumentaciji-Republika Kosovo?

Vlada u Prištini usvojila je sinoć niz mera koje podrazumevaju obavezu za preduzeća iz Srbije da ubuduće obezbede dozvolu za svako vozilo sa robom za Kosovo, kao i zabranu uvoza proizvoda iz Srbije ako na pratećim dokumentima nije naznačeno „Republika Kosovo“

Portal je ovo objavio pozivajući se na nezvanične izvore.

Informacija još nije zvanično potvrđena u Prištini, niti su je objavili mediji na albanskom jeziku.

Pojedini mediji u Prištini bavili su se juče temom reciprociteta, amediji su objavili, on lajn, da će reciprocitet, koji je uveden 1. aprila za robu iz Srbije i BiH, biti ponovo ocenjen sredinom juna, kada se, kako navode, očekuju dodatne odluke.

Kosovo onlajn u novoj informaciji sinoć precizira da se zabrana uvozi ne odnosi na robu na kojoj nema natpisa „Republika Kosovo“, kako je pre togs sinoć objavio, već na robu za koju na pratećim dokumentima nema naziva tzv. države Kosovo.

SAZNAJTE JOŠ!

ZBOG AJFONKE POTRES U CRNOJ GORI! Mnogi visoki funkcioneri koristili njene „usluge“!

SRPSKA HEROINA DALA ŽIVOT NA KOSOVU: BRANIĆU SRBIJU I KAD BUDEM MRTVA! (GALERIJA)

SVET JE ZANEMEO NA OVE REČI! NISMO KOLONIJA GUBAVACA, NE PRISTAJEMO NA CRNE LISTE!

Nastavak SKANDALA U BIH! Predložen jednomesečni PRITVOR za federalnog PREMIJERA!

Prema portalu, kosovska vlada na elektronskoj sednici raspravljala je o izmenama i dopunama Odluke o reciprocitetu i usvojila niz mera koje, pored ostalog, podrazumevaju zabranu uvoza proizvoda iz Srbije ako na pratećim dokumentima nije naznačeno „Republika Kosovo“.

Prema sinoćnjoj odluci vlade, preduzeća iz Srbije moraju da obezbede ulaznu dozvolu za svako vozilo sa robom koje ulazi na Kosovo, a zahtev za dozvolu podnosi se Kancelariji za vezu Prištine u Srbiji, dopisom ili mejlom.

Kosovskoj Agenciji za hranu i veterinu privremena vlada je naložila da koristi ime i amblem „Republike Kosovo“ na fitosanitarnim i veterinarskim sertifikatima, dodaju mediji

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter