Izvor: Alo.rs
31.05.2020 u 08:03
0

JASMINA SUBIN JE OTIŠLA IZ GRADA DA UZGAJA KOZE I OVCE: Pre četiri godine Kikindu je zamenila salašem

Jasmina Subin (59) iz Kikinde napustila je pre četiri godine grad i otišla da živi na jednom od retkih preostalih salaša na Bašaidskom drumu kod Galada. I nije se pokajala.

Zajedno sa svojim partnerom Otom (63) uživa u seoskom miru, ali i radu na salašu, gde uzgaja koze, ovce, guske, ćurke, patke i kokoške.

Jasmina je svojevremeno bila preduzetnik, a na veliku životnu promenu odlučila se nakon odlaska u penziju.

 Povratak prirodi za mene je bio i povratak sebi. Odrasla sam na salašu i imala sam priliku da ga osetim i udahnem prirodu punim plućima.

To što ovde možete da doživite, ta divna svitanja, povečerja, životinjski i biljni svet, mirise koje priroda pruža, u gradskoj vrevi ne možete nikako – ističe naša sagovornica.

Za Jasminu život na salašu ima mnogo prednosti, a seoski mir kaže da ne bi menjala ni za šta na svetu. Svakodnevni ritam diktiraju joj obaveze u ogromnom dvorištu – valja nahraniti koze, ovce, pokupiti kokošija jaja, skuvati, nabrati travke…

 Sve sami proizvodimo. Počeli smo od dva papagaja koje smo dobili kad smo se doselili ovde. Vremenom smo kupili piliće i inkubator da ih sami izležemo. Nekako se prirodno nadovezalo da nabavimo i guske, ćurke, patke, pa prase, četrdesetak koza i dvadesetak ovaca – nabraja Subinova pravo životinjsko carstvo koje gaji na salašu

Za život na salašu, kaže naša sagovornica, treba biti snalažljiv i imati dušu da osluškuješ prirodu

SAZNAJTE JOŠ!

ZBOG AJFONKE POTRES U CRNOJ GORI! Mnogi visoki funkcioneri koristili njene „usluge“!

SRPSKA HEROINA DALA ŽIVOT NA KOSOVU: BRANIĆU SRBIJU I KAD BUDEM MRTVA! (GALERIJA)

SVET JE ZANEMEO NA OVE REČI! NISMO KOLONIJA GUBAVACA, NE PRISTAJEMO NA CRNE LISTE!

Nastavak SKANDALA U BIH! Predložen jednomesečni PRITVOR za federalnog PREMIJERA!

– Često me pitaju kako živim kad nemam prodavnicu. Mi živimo u skladu s prirodom i tako se hranimo. Sve travke sakupljam, za čaj i ishranu, koprivu, maslačak, zovu… Šta god priroda daje, mi uzimamo, ali joj i vraćamo, jako je poštujemo. I to je taj spoj koji stvarno treba doživeti. Ovde se dešavaju čuda kojih u gradu nema – navodi Jasmina.

Protivgradni strelac

Jasmina Subin se već četiri godine, između ostalog, bavi i protivgradnom zaštitom.

– Na stotinak metara od salaša je protivgradna stanica. Osluškivanje prirode nije za mene ništa novo, samo što sada više gledam u nebo i prilikom nevremena očekujem poziv iz radarskog centra koji mi daje koordinate za intervenciju – priča Jasmina.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter