Izvor:
03.01.2018 u 15:47
0

NOVA KATASTROFA U OBRENOVCU: Pronađeno čak 350 burića kancerogenog otpada!

Na prvoj lokaciji pronađeno je 200, na drugoj 100, a na trećoj još 50 buradi za koje se sumnja da sadrže izuzetno opasne materije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova na dan Nove godine pronašli su još 50 buradi opasnog otpada u ataru obrenovačkog sela Vukićevica. Do sada je na tri lokacije pronađeno čak 350 burića otpada koji je visokotoksičan i izuzetno kancerogen!

Krio otrov u zemlji

Nova količina opasnog otpada otkrivena je na imanju Zorana Markovića, vlasnika firme „Nitor trans“, koji se nalazi u pritvoru jer su pripadnici BIA, MUP i Ministarstva za zaštitu životne sredine u četvrtak na njegovoj parceli, takođe u selu Vukićevici, otkrili 25 tona kancerogenog industrijskog otpada. Pored toga, u selu Veliko Polje u opštini Obrenovac u subotu je otkriveno još stotinak buradi sa, kako se pretpostavlja, otrovnim otpadom.

– Istraga je još uvek u toku. Na dan Nove godine pronađeno je još 50 burića, a sumnja se da je u pitanju opasan otpad. Akreditovana laboratorija MOL radi sve potrebne analize, koje će utvrditi o čemu je tačno reč – kaže Miroslav Čučković, predsednik opštine Obrenovac.

Izvor: Kurir
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter