Izvor:
28.06.2017 u 13:14
0

NOVAK IMA ŠANSU DA SE VRATI NA TRON: Evo kako Đoković posle Vimbldona može da bude prvi teniser sveta!

Novak Đoković je četvrti teniser sveta, ali na njegovu sreću, na Otvorenom prvenstvu Engleske ne brani veliki broj bodova, pošto je prošle godine eliminisan već u trećem kolu Vimbldona.

Da bi se Novak vratio na prvo mesto već u Londonu, neophodno je da osvoji turnir, a da teniseri koji su ispred njega na listi, Endi Marej, Rafael Nadal i Stan Vavrinka, ispadnu u ranim fazama turnira.

Marej brani titulu, pa je njegova pozicija najugroženija, a na turniru u Kvinsu ove nedelje ispao je već u prvom kolu. Nadal je u najboljoj formi od svih tenisera na svetu, međutim, njemu Vimbldon nikada nije bio omiljeni turnir, štaviše, od 2011. godine nijednom nije prošao osminu finala. Vavrinka je prosto – Vavrinka. Nepredvidiv igrač, koji je, uz to, u Londonu samo dva puta stigao do četvrtfinala.

Postoje i šanse da Rafael Nadal posle Vimbldona bude broj 1. Potrebno je da Španac osvoji turnir i u tom slučaju je potpuno nebitno gde će završiti ostali igrači.

Vavrinka takođe može da bude broj 1, prvi put u karijeri! I njemu su šanse takve da mora da osvoji Vimbldon, jedini grend slem koji do sada nije osvajao, a da Marej i Nadal budu eliminisani u ranoj fazi turnira.

Rodžer Federer ne može do prvog mesta u Londonu, kako god završio turnir. Ali, ako osvoji pehar, mogao bi vrlo brzo posle toga da skine Endija Mareja sa trona.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter