Izvor: Tanjug
18.07.2020 u 15:12
0

Obeleženo 22 godine od masovne otmice orahovačkih Srba: Porodice još uvek nisu dočekale pravdu

 Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji obeležilo je danas u Spomen-sobi „Kosmetske žrtve“ 22 godine od masovne otmice orahovačkih Srba, a predsednik Udruženja Simo Spasić kaže da se konačno u Briselu pokreće pitanje nestalih i da država mora da traži otvaranje dosijea terorističke UČK.

Spasić je rekao da je ovo prvi put od otvaranja Spomen-sobe “Kosmetske žrtve” da je ta prostorija potpuno prazna, i da je Udruženje odlučilo da podrži odluku Kriznog štaba i države o zabrani okupljanja, te da nisu pozvane ni porodice kidnapovanih orahovačkih Srba, niti zvaničnici Srbije.

KORONA U SRBIJI

NOVI PAZAR: Prvi put posle mesec dana bez umrlih

KISIĆ TEPAVČEVIĆ: Situacija i dalje nestabilna

ZAJEČAR: Sve više pacijenata se javlja u kovid ambulante

Jablanički okrug: 12 obolelih od KORONA virusa

BOR: Proglašena vanredna situacija!

On naglašava da je bitno da slika Spomen-sobe i slike kidnapovanih orahovačkih Srba odu u svetu.

Naveo je da je na današnji dan 1998. iz svojih kuća kidnapovano na desetine orahovačkih Srba, da su najveću tragediju doživele porodice iz sela Retimlja i Opteruša i da su kidnapovane čitave porodice Božanić, Nikolić i Bažić.

-Nažalost do danas naše porodice nisu dočekale pravdu -rekao je Spasić i naveo da Udruženje traži odgovornost za kidnapovane i ubijene civile, vojnike i policajce 1998. godine.

PROČITAJTE JOŠ…

UBISTVO U CENTRU GRADA: Ubijen Beograđanin, privedena dražavljanka Crne Gore

ALEKSANDAR VUČIĆ postaje KOŠARKAŠKI TRENER!

Tek rođena beba ostavljena među poljoprivrednim mašinama!

U MNOGIM DRŽAVAMA SMO NA „CRVENOJ LISTI“ Evo gde možemo da putujemo BEZ testiranja ili karantina!

Nevreme i jaka kiša potopili ulice Niša (FOTO)

DA SE NE ZABORAVI: Godišnjica stradanja Srba i Roma u opštini Orahovac

Kaže da su vojne i policijske arhive odavno otvorene, da se one nalaze u Haškom tribunalu gde su, kaže, osuđeni jedino srpski generali po komandnoj odgovornosti, te da država Srbija mora da zahteva da se otvore dosijei terorističke UČK.

-Bez otvaranja arhive UČK nikada nećemo saznati gde su držani kidnapovani Srbi i gde su masovne grobnice naših mučenika – kaže Spasić.

Naglasio je da porodice nestalih i kidnapovanih imaju pravo na istinu i na pravdu, te poručio da nažalost Haški tribunal nije dao pravdu i da se plaše da ni Specijalni sud neće biti pravedan.

OVO MORATE ZNATI

SEVERNA KOREJA razvija VAKCINU protiv KORONA VIRUSA!

Nemački naučnici razvili NOVI TEST NA KORONA VIRUS!

TRAMP ŠOKIRA SVET: Ne želi da uvede obavezu nošenja maski

OHRABRUJUĆE VESTI: Efikasna terapija za dva do tri meseca

TUŽNA STATISTIKA JUGA SRBIJE: Više razvoda nego venčanja!

– Ubeđeni smo da niko od komandanata UČK neće biti uhapšen, a kamoli biti osuđen -rekao je Spasić.

Kaže da su u Spomen-sobi “Kosmetske žrtve” fotografije više od 3.500 žrtava i poziva državu da u Briselu stane iza svojih žrtava i da konačno vođe teroritističke UČK odgovaraju za zločine, jer će, dodaje, u protivnom porodice nestalih biti dotučene.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter