Izvor: Kurir
20.07.2021 u 14:56
0

OBRATITE PAŽNJU NA OVO: Možda vam je zgrada pred urušavanjem!

Miloš Hranisavljević, građevinski inženjer, kaže da bi odgovor o razlogu urušavanje zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru trebalo potražiti i u projektu i kod izvođača.

Napominje da postoji niz događaja koji prethode takvom urušavanju. Ističe da ako investitor ne obezbedi temeljnu jamu, dobija jeftiniji objekat, jer taj deo radova predstavlja značajan deo celokupne investicije.

Firma Miloša Hranisavljevića učestvovala je u projektovanju i izvođenju mnogih građevinskih poduhvata u Beogradu. Gostujući u Beogradskoj hronici rekao je da je vrlo teško dati ocenu razloga urušavanja zgrade u Vidovdanskoj ulici.

VAŽNO

HAOS NA VRAČARU SE NASTAVLJA: Još jedan deo zgrade se srušio!

SAMO U DJS NOVI JEZIVI DETALJI UBISTAVA KLANA VELJE NEVOLJE! Relaksirano snimali ubistva skaj telefonima ubeđeni da nikada neće biti otkriveni!

DAČIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: „Sa vodećom strankom delimo iste ciljeve!“

SAMO „NA PRAVOM MESTU“ HAPPY TV: Biljana Aleksić, supruga Mike Aleksića prvi put u javnosti o njegovom hapšenju i optužbama! Četvrtak 20.50

„Problem je kompleksan, jer treba potražiti odgovore i u projektu i u izvođaču, da li je sledio sve što je projekat naložio da se radi“, ističe Hranisavljević.

Kako je saopšteno, Građevinska inspekcija utvrdila je da izvođač radova nije izveo obezbeđenje temeljne jame u skladu sa odobrenim projektom. Na pitanje šta investitor dobija time što ne obezbedi temeljnu jamu, Hranisavljević navodi da je odgovor vrlo prost.

PROČITAJTE JOŠ

VESIĆ: „Beogradjani USPELI smo, vakcinisana 750.321 osoba“

ĐERLEK: Vakcinisano 250 dece i 2.700 tinejdžera, nevakcinisanima koji imaju hronične bolesti, delta soj može da napravi ozbiljan problem

Konkretni dokazi, optužbe i svedoci protiv Tačija na suđenju u oktobru

UHAPŠEN ŠIJANOV SIN: Napao mladića(34)

„Dobija jeftiniji objekat, jer ovaj deo radova predstavlja značajan deo celokupne investicije. Svako pokušava da izvede minimum radova koji je potreban. Ako je to utvrđeno, ili neki deo nije odrađen u potpunosti, ili nije urađeno savesno“, kaže Hranisavljević.

Napominje da građevinska inspekcija upoređuje projekat sa stanjem izvođenja radova.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

/

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter