Izvor:
22.09.2016 u 03:23
0

OD OVOGA AMERIMA NEĆE BITI DOBRO: Putin ugostio nemačkog vicekancelara, a evo šta je rekao o odnosima Rusije i Nemačke!

Rusija i Nemačka ostaju prijatelji uprkos svim političkim komplikacijama, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin, posle sastanka sa nemačkim vicekancelarom Zigmarom Gabrijelom u predsedničkoj rezidenciji u Novom Ogarjovu nadomak Moskve, javlja Tas s.

Gabrijel, koji boravi u poseti Rusiji, rekao je da cela Nemačka ima interesa da nastavi sve kontakte sa Rusijom, "uprkos svim trenutnim problemima".

– Imamo veoma mnogo prijatelja u Nemačkoj i, uprkos svim komplikacijama koje se pojavljuju u političkoj sferi, naši prijatelji ostaju naši prijatelji, i mi to znamo, vidimo i osećamo – rekao je Putin.

On je dodao da i prijatelji u Nemačkoj znaju da Rusi ostaju njihovi prijatelji.

– Zato moramo tražiti rešenja za sva kompleksna pitanja s obzirom na taj ohrabrujući potencijal. Svakako ćemo jednog dana pronaći rešenja, ali je bolje da to bude što pre – istakao je ruski predsednik.

Prema njegovim rečima, Nemačka je ostala ključni ekonomski partner Rusije, ali je priznao da je bilateralna trgovina opala za 48 odsto u 2015. godini i za još 35 odsto u prvoj polovini 2016. godine.

– Preduzeli smo određene korake po tom pitanju – rekao je Putin.

Gabrijel je kazao da je nemačka poslovna zajednica nestrpljiva da ojača i proširi saradnju sa ruskim preduzećima.

– Čitava Nemačka ima interesa da nastavi sa svim kontaktima između naših zemalja, uprkos svim trenutnim problemima – istakao je nemački vicekancelar.

On je naveo da će se sutra sastati i sa ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevom.

Očekuje se da će Gabrijel sutra razgovarati i sa ministrom za ekonomski razvoj Aleksejem Uljukajevom, a Pres služba tog ministarstva je najavila da će teme razgovora biti trenutni status bilateralne trgovine i izgledi za saradnju između ministarstva ekonomije Rusije i Nemačke, kao i na nivou poslovnih zajednica, navodi ruska agencija.

Tanjug
Foto: Twitter/101greatgoals

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter