Izvor: Republika
29.10.2021 u 17:18
0

Od ponedeljka obavezne zimske gume

Upotreba zimske opreme obavezna je od ponedeljka, 1. novembra, a zamena sva četiri pneumatika košta od 500 do 1.500 dinara. 

Pravilnik o tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju na putevima precizira da vozila moraju biti opremljena zimskom opremom ako se na kolovozu nalaze sneg, led ili poledica, a Zakon o saobraćaju nalaže da su zimski pneumatici obavezni od 1. novembra do 1. aprila, ali ih vozači ne moraju imati ako je lepo vreme, već samo ako su na putu sneg, led ili poledica, prenose mediji. 

PROČITAJTE JOŠ: EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U PIROTSKOM OKRUGU: Dve osobe preminule od posledica korona virusa!

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović istakao je da je kazna za one koji nemaju zimske pneumatike od 10.000 do 20.000 dinara za fizička lica, a 60.000. do 800.000 za pravna lica i dodao da nepoštovanje datuma koji je predvideo zakon može i da vozačima upropasti život, ukoliko se njihovom krivicom dogodi saobraćajna nezgoda. 

– U slučaju saobraćajne nesreće prouzrokovane neispravnim pneumaticima i vozač i vlasnik vozila su dužni da isplate svu štetu nastalu u udesu, a vrlo često su to milionski iznosi. Ako se ne plati, ide se na sud, potom na izvršenje, skidanje od plate i slično. Tako gledano, ipak se više isplati ispoštovati datum nego rizikovati veliki problem – rekao je on i podsetio da ako u udesu dođe do smrtnog ishoda, propisana kazna zatvora može da iznosi između dve i 12 godina. 

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter