Izvor: Novosti
12.02.2022 u 08:04
0

OGRANIČENE CENE DIZELA I BENZINA: Stroge kazne za nepoštovanje odredbi

Od danas se primenjuju ograničene cene dizela i benzina, na osnovu Uredbe Vlade o ograničenju cena evrodizela i evropremijuma BMB 95, koja je objavljena juče u Službenom glasniku.

Cena za evrodizel od 179 dinara za litar, i od 171 dinara za litar premijum BMB 95 primenjivaće se u narednih 30 dana, navedeno je u Uredbi.

Na najvišu maloprodajnu cenu ovih naftnih derivata nije dozvoljeno obračunavati druge naknade ili druge troškove.

Privredni subjekti ne smeju isporučivati ove vrste goriva u količinama manjim od prosečnih u poslednjih 12 meseci. Za nepoštovanje odredbi kazne za pravno lice su od 100.000 do dva miliona dinara, a može mu se izreći i zaštitna mera zabrane obavljanja delatnosti od šest meseci do godinu dana.

Nadzor nad primenom uredbe sprovodiće Ministarstvo trgovine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter