Izvor:
29.10.2017 u 17:37
0

OLUJA HARA EVROPOM: Jak vetar odneo prve žrtve u Poljskoj i Češkoj!

U olujnom nevremenu u centralnoj Evropi sa udarima vetra i od 160 kilometara na čas, poginula su dvojica vozača na zapadu Poljske.

U Češkoj su stradali muškarac i žena na ulici kada se na njih obrušilo drvo.Na severozapadu Poljske je poginuo vozač kada je naleteo na oboreno drvo na putu, a na zapadu u regionu Opola, vetar je srušio drvo na automobil u kome je vozač poginuo na mestu a suvozač je povređeni. U Češkoj, na jugu zemlje, poginuo je muškarac kada je udar vetra oborio na njega na ulici drvo a na isti način je poginula i jedna žena na istoku zemlje.
Vlasti u Poljskoj i Češkoj mole građane da ne izlazi bez preke potrebe jer orkan Gregor još jača sa zapada a očekuje se da će olujno nevreme početi da jenjava tek večeras.
U luci Gdanjsk na Baltičkom moru zabranjen je ulazak na groblja i u gradske parkove a u češkoj prestonici Pragu je danas zbog bezbednosti posetilaca i životinja ostao zatvoren Zoološki vrt.


Poljska vatrogasna straža poslala je zbog nevremena samo od ovog jutra u 1.200 intervencija vatrogasce i spasioce a oluja je oštetila i cevi u terminalu za tečni gas u Švinoujšću na severozapadu Poljske, saopštio je portparol Poljske vatrogasne straže Pavel Frontčak, javlja televizija Polsat.
Orkanski vetar oborio je deo metalnog krova terminala u Švinoujšću na gasovod i oštetio ga, ali gas nije curio u većim količinama, saopštio je portparol Gaz-Sistema kome pripada terminal, Tomaš Pjetrašenjski.
I u Poljskoj i u Češkoj zbog pokidanih vodovova i havarija mreže, bez struje je ostalo više od 100.000 ljudi.
Železnički saobraćaj u obe zemlje odvija se otežano zbog oborenog drveća i granja na prugama a nevreme sa pljuskovima prouzrokovalo je i blago povećanje vodostaja na poljskim i češkim rekama.

B92.net
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter