Izvor:
06.02.2018 u 15:00
0

OPTUŽBE OD STRANE AMBASADORKE SAD: Asad napada civile hemijskim oružjem, a Rusija ga štiti

Ambasadorka SAD u UN Niki Hejli optužila je Rusiju da štiti sirijskog predsednika Bašara al Asada za kojeg je navela da je odgovoran za više napada gasom hlorinom na civile izvedenih poslednjih nedelja.

Hejlijeva je sinoć u Savetu bezbednosti UN kazala da je Rusija odložila usvajanje saopštenja tog saveta kojim se osuđuje upotreba hemijskog oružja, uključujući napad o kojem je izvešteno da se desio prošlog četvrtka u Istočnoj Guti, predgrađu Damaska koje drži opozicija, gde je povređeno više od 20 civila.

Ruski ambasador u UN Vasilij Nebenzija uzvratio da je "potpuno jasno da je cilj da se sirijska vlada u suštini optuži za korišćenje hemijskog oružja u situaciji gde nijedan počinilac nije identiufikovan".

Rusija je predložila suprotno saopštenje u kojem se ne pominje napad izveden u četvrtak i "neprihvatljivi nivo nasilja u Siriji, posebno u Istočnoj Guti".

Izvor: Tanjug
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter