Izvor: HappyBSC
09.12.2021 u 11:09
0

Otkud direktiva iz Brisela da se reč „Božić“ ne upotrebljava? VERSKI ANALITIČAR U „DOBRO JUTRO SRBIJO“ TV HAPPY

U priručniku Evropske komisije savetovalo se da se koristi izraz „praznični period“ umesto „božići period“, a na ove preporuke ošto su reagovali mnogi. Zanimljivo, one su baš stigle uoči rimokatoličkog i pravoslavnog Božića.

Evropska komesarka za jednakost Helena Dali rekla je da je namera tim nacrtom dokumenta bila da se istakne raznovsnost u Evropi, ali i da se i pokaže inkluzivna priroda Evropske komisije. Međutim, dokument je hitno povučen na doradu nakon žestokih reakcija i negodovanja desničarskih političara.

Željko  Injac, verski analitičar na skajp vezi u „Dobro jutro Srbijo“ na TV HAPPY rekao je: 

-Ovo je pokušaj inkluzije kako oni to zovu. Malo je nelogično. Da li bi sad cela hrišćanska Evropa trebalo da se odrekne tradicije? Sad su pripreme da bi se tradicija obrisala. Na Zapadu je ta ateizacija išlo suptilnije i taj narod više ne mari za veru. Biće uskoro i Evropa van hrišćanske tradicije. Sad će da čestitaju praznik umesto Božić. Biće to sve za 10, 15 godina. 

Željko dodaje: 

-Ne znam šta je Alija mislio kada je reč  o Božić Bati.  To ne znam, ali ovo je sad pokušaj da se tradicija prilagodi zapadnim vrednostima koji su svakako ateistični. Fon Kramon je recimo jasno napisala da SPC ne postoji, ali je obrisala taj tvit. Ne znam tačno šta joj to znači.  Ona je otvoreno na strani Albanaca. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter