Izvor:
04.04.2017 u 20:55
0

Ovo je terorista iz Sankt Peterburga: RUSKI DRŽAVLJANIN (22) ROĐEN U SRCU DŽIHADISTA! (FOTO)

Identitet napadača otkriven je nakon ispitivanja ostataka tela u trećem vagonu voza. Inače, on je postavio još jednu bombu na drugoj stanici.

Ruski istražni komitet potvrdio je da je ustanovljen identitet bombaša-samoubice koji je detonirao bombu u metrou između stanice kod Tehnološkog instituta i Senaja Plošad stanice u Sankt Peterburgu.

Kako piše RT, identitet napadača otkriven je nakon ispitivanja ostataka tela u trećem vagonu voza, osobe za koju se do sada sumnjalo da je izvršila napad, potvrdila je Svetlana Petrenko, portparolka Ruskog istražnog komiteta.

Ona je istakla da iako je identitet napadača poznat i da je to Akbarzhon Dzhalilov, 22-godišnji muškarac iz srednje Azije, iz Kirgistana.

On je, kako se navodi, prvo ostavio jednu veću bombu u rancu na stanici metroa kod Vostanija trga, a zatim ušao u vagon i razneo se bombom koja je bila napunjena šrapnelima ekvivalentnih težini 300 grama TNT-a. Policija je naknadno uspešno deaktivirala podmetnutu bombu na Vostanija trgu.

Jalilov je rođen 1995. u Ošu u Kirgistanu, drugom gradu po veličini na jugu države blizu Uzbekistana. Inače, njegov rodni grad Oš smatraju islamskom prestonicom i jezgrom džihadista.

Ranije tokom dana iz kirgistanskog državnog komiteta za nacionalnu sigurnost potvrđeno je da je “osoba poreklom iz Kirgistana, koja je ruski državljanin, verovatno odgovorna za teroristički napad”, piše RT.

Zbog ovog nemilog događaja ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i njegov kirgistanski kolega Erlan Abdildaev, imali su diplomatski razgovor nakon kojeg su obojica istakli da terorizmu nema mesta u njhovim državama te da će dati sve od sebe da se ovakvi incidenti ne ponove.

telegraf.rs
Foto: crimerussia.com,
thepeninsulaqatar.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter