Izvor:
30.10.2017 u 01:54
0

PARIZ: Žene protestuju protiv seksualnog uznemiravanja!

Više stotine žena okupilo se danas u Parizu i drugim francuskim gradovima na protestu protiv seksualnog uznemiravanja, a nakon takvih optužbi koje su u prethodnom periodu iznete na račun holivudskog producenta Harvija Vajnstina.

"Pravda za žene", "Nećemo ostati neme" samo su neki od transparenata koje su nosili demonstranti, uglavnom žene, prenose strani mediji.

U Parizu oni su se okupili na Trgu Republike kao odgovor na poziv koji je prošle nedelje na društvenim mrežama proširen uz haštag "#Jatakođe".

Ovaj haštag koriste milioni žena širom sveta da podele svoje iskustvo seksualnog uznemiravanja na Tviteru i Fejsbuku.

Statistike u Francuskoj pokazuju da se više od 80.000 odraslih žena svake godine suočava sa silovanjem ili pokušajem silovanja, ali da samo 10 odsto njih podnesu tužbu.

Izvor: Tanjug.rs
Foto: Twitter/Tachira24horas

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter