Izvor: Tanjug
25.12.2020 u 13:03
0

PEVAČI DOBILI PO 90.000 DINARA OD DRŽAVE: Oglasio se ministar finansija, pa ovo poručio

Ovih dana javnost je podeljena oko pitanja da li je država trebalo finansijski da pomogne pevače sa 90.000 dinara, a imajući u vidu da su pre korone, mnogi od njih samo za vikend znali da zarade i po nekoliko hiljada evra.

Finansijsku pomoć od države dobili su izvođači koji uživaju status samostalnih umetnika, i to na molbu Samostalnog sindikata estradnih umetnika Srbije (SEMUS), koji je od Ministarstva finansija zatražio novčanu pomoć za svoje članove.

Kako nam je potvrdio predsednik tog sindikata Dragiša Golubović u ovom trenutku odobrena je pomoć samostalnim umetnicima, a očekuje se da će država sredstva odobriti i za izvođače.

SVE O SPORTU

NAJPOZNATIJI ĐAVO BEZ DLAKE NA JEZIKU: Sanjam titulu sa Junajtedom

IBRA O PAKLU KOJI JE PROŠAO ZBOG KORONE: DAVAO SAM ZIDOVIMA IMENA

SAD JE I ZVANIČNO: Marakanu napušta jedan od najboljih fudbalera!

OBRADOVIĆEVA PORUKA NA TVITERU PODIGLA NEVEROVATNU PRAŠINU: Želeo sam samo još jedan sekund… (FOTO)

„Odobrena su sredstva za 2.000 umetnika od kojih je 80 pevača, a među ostalima su likovni, dramski umetnici i drugi. Međutim, čini mi se da se samo oko pevača digla fama – kaže Golubović i dodaje da među onima koji su dobili novac nema velikih imena poput Cece, Brene i Snežane Đurišić jer oni ili imaju svoje firme ili su zaposleni u nekoj firmi.

Pitali smo ministra finansija Sinišu Malog za komentar. Na pitanje da li se bar u jednom momentu zapitao treba li i pevačima dati po tri minimalca odgovorio nam je negativno.

„Niti sam se pokajao, niti zapitao da li je u prvom paketu mera trebalo svima pomoći. Mislim da je to bila potpuno ispravna odluka. Jer kako u tom momentu odgovoriti na pitanje kome pomoć dati, a kome ne. To je bio početak krize kada se nije znalo da li će biti zatvaranja i kada se nije znalo kako će koji sektor proći u krizi. I u tom momentu je bilo najpravednije da pomognemo svima“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter