Izvor: kurir
04.10.2021 u 10:30
0

POČELA PRIMENA DOGOVORA O NALEPNICAMA NA KIM

Jutros, posle osam časova počela je primena dogovora o nalepnicama i normalizovan je saobraćaj na prelazima Kosova.

– Mi smo bili spremni, sve što je u operativnom smislu bilo potrebno da bi zaživeo sporazum koji smo dogovorili u Briselu, sa naše strane je urađeno. Pripremili smo dovoljan broj nalepnica, informativnu kampanju. Snabdeli smo sve admninistrativne prelaze sa nalepnicama, ali i naše granične prelaze za vozila koje dolaze iz Hrvatske i Mađarske. Danas smo u drugoj fazi primene sporazuma iz Brisela i prva nalepnica je prelepljena na vozilu na Merdaru – rekao je direktor kancelarije za KiM Petar Petković za medije.

PROČITAJTE JOŠ:  BAJDEN BI DA REŠI KOSOVO DO 2022. GODINE!

On je naglasio da su svi problemi nastali iz sporazuma koji je potpisan 2011. godine u Briselu., a podrazumevao je vrstu takozvanog reciprociteta.

– 2016. godine došli smo do tog sporazuma o nalepnicama gde je jasno i precizno sve definisano. Ne stoji to što kaže Kurti da je krenula primena reciprociteta. Krenula je epoha primene svih sporazuma, uključujući i onog iz 2013. godine, kada je predviđeno da se formira zajednica srpskih opština. 

Kako je najavio, sa EU je dogovoren naredni sastanak bude posvećen formiranju zajednica srpskih opština.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter