Izvor: Novosti
28.06.2021 u 10:44
0

POČELI PRIJEMNI NA FAKULTETIMA: Evo koja zanimanja se najviše traže

Prijemni ispiti za upis na fakultete u Srbiji počeo je danas.

Najviše studenata konkurisalo je na Univerzitet u Beogradu, gde se prijavilo 19.242 potencijalnih akademaca, a broj odobrenih mesta na budžetu i samofinansiranju je 15.134. Kao i prethodnih godina najveće interesovanje je za Fakultet organizacionih nauka, na kom je prijavljeno 2.253, a primaju 820 brucoša.

NAJVAŽNIJE: 

VUČIĆ DANAS U KRAGUJEVCU: Predsednik prisustvuje prikazu naoružanja!

MINISTAR STEFANOVIĆ: Veliki prikaz snage vojske Srbije u Kragujevcu

DANAS JE VIDOVDAN! Crkva i vernici slave jedan od najvećih praznika

BEZ FLAŠICE VODE NI DO PRODAVNICE! Evo kakvo nas vreme očekuje danas

Daleko veći broj prijavljenih je i za Medicinski, Elektrotehnički, Saobraćajni, Stomatološki, Građevinski, Farmaceutski, Arhitekturu, Filozofski, dok je manje prijavljenih od broja odobrenih mesta na Filološkom, Hemijskom, Fizičkom, Učiteljskom, Šumarskom, Rudarsko-geološkom…

Tradicionalno, budući studenti ETF-a prijemni ispit polažu u Hali četiri Beogradskog sajma, uz sve mere predostrožnosti protiv virusa korona. Ispit je počeo u 9.45 sati, a prijavljeno je 1.135 i odobreno 720 mesta.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter