Izvor: Tanjug
21.06.2020 u 17:05
0

POLOŽENI VENCI I CVEĆE: Parastos za Srbe koji su ubijeni na Miljevačkom platou

 Danas je u crkvi Svetog Marka u Beogradu služen parastos Srbima koje su pre 28 godina na Miljevačkom platou kod Drniša masakrirali pripadnici Hrvatske vojske.

Vence i cveće na Spomenik srpskim žrtvama stradalim u oružanim sukobima na prostoru bivše Jugoslavije u Tašmajdanskom parku položili su predstavnici Udruženje porodica nestalih i poginulih „Suza“ iz Beograda, predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta, kao i predstavnici izbegličkih udruženja.

Linta je podsetio da je 21. juna 1992. godine Hrvatska vojska izvršila agresiju na Republiku Srpsku Krajinu napadom na Miljevački plato u blizini Drniša.

– Tokom i posle hrvatske zločinačke akcije ubijeno je 40 Srba od kojih 12 se još uviek nalazi pokopano u zajedničkoj grobnici u Kninu i njihovi ostaci nisu predani porodicama – rekao je Linta, anavodi se u saopštenju Saveza Srba iz regiona.

IZBORNI DAN U SRBIJI

IZBORI UŽIVO NA HAPPYBSC: Izborni dan pratite iz minuta u minut sa nama!

U SELU RAKITA NEMA GLASANJA: UKRADENE GLASAČKE KUTIJE!

Vučić: Očekujem dobar odziv

CRTA: Izlaznost do 15 časova 30,8 odsto

POKRAJINSKA IZBORNA KOMISIJA SAOPŠTILA: Izlaznost u Vojvodini do 14 sati 27,73 odsto

SRBI GLASAJU I U CRNOJ GORI: Biračko pravo mogu da ostvare u Konzulatu u Herceg Novom

Sedamnaest zarobljenih Srba doživelo je dvomesečno monstruozno mučenje u hrvatskim logorima pre razmene, naveo je Linta, te dodao da je to bio prvi veći napad oružanih snaga Hrvatske na Republiku Srpsku Krajinu nakon što je UNPROFOR preuzeo ulogu zaštnih snaga.

– I pored zahteva Saveta bezbednosti UN Hrvatska je odbila da napusti to područje što je bio početak kršenja mirovnog sporazuma na štetu krajiških Srba. Nažalost, tadašnja vlast u Srbiji i SRJ nije adekvatno i snažno reagovala s ciljem da se hrvatske snage povuku i da se mirovni sporazum poštuje u celosti –  naveo je Linta.

Podsetio je da su za taj zločin osuđena dvojica pripadnika Hrvatske vojske i to na svega tri godine što predstavlja duboku uvredu za srpske žrtve i članove njihovih porodica.

– To samo potvrđuje da je hrvatsko pravosuđe etnički motivisano i u funkciji opravdanja zločina nad Srbima i legalizacije etničkog čišćenja srpskog naroda sa svojih vekovnih područja – naveo je Linta i ponovo pozvao Tužilaštvo za ratne zločine Srbije da pokrene istragu i podigne optužnice protiv odgovornih pripadnika Hrvatske vojske za taj ratni zločin, jer, kako tvrdi, postoje čvrsti i brojni dokazi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

 

„Dok se u Hrvatskoj veličaju i slave ratni zločinci nije moguće između uspostavati normalne međudržavne odnose“, zaključio je Linta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter