Izvor: Tanjug
01.12.2021 u 10:52
0

Pooštrena kontrola na aerodromima zbog novog soja korone

Putnici koji dolaze iz afričkih zemalja sa spiska rizičnih zbog Kovida-19, ukoliko su pozitivni upućuju se na lečenje, a ukoliko su negativni odlaze u izolaciju pod nadzorom, rekao je Goran Stamenković član Kriznog štaba i pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove.

Do sada nije bilo putnika koji su zbog omikron soja korona virusa bili pod takvom vrstom nadzora, rekao je Stamenković, prenose mediji. 

– Mi smo u koordinaciji sa Institutom Batut pripremili scenario koji smo dostavili ministru zdravlja i kabinetu premijerke, u smislu pooštrene kontrole i načina postupanja sa putnicima u međunarodnom saobraćaju koji dolaze iz rizičnih zemalja – rekao je Stamenković i dodao da su na spisku rizičnih zemalja Južnoafrička Republika, Bocvana, Zimbabve, Nambija, Lesoto, Mozambik i Malavi, kao i da će putnici iz ovih zemalja biti testirani na aerodromu. 

– Suština je da svaki od ovih putnika na pasoškoj kontroli mora da bude identifikovan od strane MUP-a. Obezbeđeni su uslovi za testiranje na Aerodromu Nikola Tesla i svakome će se raditi pi-si-ar – istakao je Stamenković, koji je govoreći o kontroli poštovanja mera u ugostiteljskim objektima i tržnim centrima rekao da je tokom novembra izvršeno više od 100.000 nadzora.

On je rekao da se broj izrečenih mera i naloga nije smanjio u odnosu na oktobar, gde je bilo oko 72 miliona dinara što znači da su inspektori do sad izrekli naloge u visini preko 120 miliona dinara i dodao da su se najčešće kršile mere u marketima i prodavnicama i da je to i dan danas prisutna pojava.

– Bilo je oko 30 zabrana rada ugostiteljskih objekata zbog kršenja a najviše u Somboru, Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Nišu, Boru i Šapcu i nisu bili samo ugostiteljski objekti u pitanju već i kladionice – rekao je Stamenković i dodao da kada je u pitanju inspekcijski nadzor u apotekama,  da je u jednoj apoteci u Beogradu na osnovu anonimne prijave utvrđeno da se izrađuje lek ivermektin.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter