Izvor: Happy BSC portal
09.01.2020 u 23:05
0

PORAŽAVAJUĆE! 786 maloletnica se porodilo! (FOTO)

Više od 700 maloletnica, porodilo se u Srbiji prošle godine. 

Oko 25 odsto devojaka u Srbiji stupa u seksualne odnose pre svoje 16. godine, što predstavlja rizik za veliki broj maloletničkih trudnoća, kaže dr Katarina Sedlecki, načelnica Republičkog centra za planiranje porodice Instituta za majku i dete „Dr Vukan Čupić“.

SVEČANOST NA DAN SRPSKE Dodik: Doćiće dan kada ćemo se spojiti sa Srbijom

Granica stupanja u prvi seksualni odnos iz godine u godinu se spušta, a zbog nedovoljno znanja o upotrebi kontraceptivnih sredstava sve su učestalije maloletničke trudnoće.

Nalazi istraživanja govore da se između 10 i 16 odsto devojaka već u prvim godinama polnog života suoči s neželjenom trudnoćom i abortusom, upozorava dr Sedlecki. Namerni prekid trudnoće višestruko ugrožava zdravlje žene, a kod devojaka su zbog nezavršenog razvoja komplikacije mnogo češće.

Maloletne devojčice, od 13 do 16 godina, u Srbiji se registruju na porno-sajtovima i ugovaraju seks i traže i novac za svoje „usluge“ ili samo golišave fotke, i to u proseku od 30 do 50 evra

Stručnjaci upozoravaju da svake godine u svetu dva miliona devojčica postanu majke pre navršene petnaeste godine, a u Srbiji se beleži 16.000 adolescentskih trudnoća.

Devojke u Srbiji sve ranije gube nevinost, a da prethodno retko koja poseti ginekologa i preduzme preventivne mere kako ne bi ostala u drugom stanju ili se zarazila nekom polnom bolešću. Kod lekara idu tek kada se neka od ovih neprijatnih situacija već dogodi. Nije onda ni čudo što je naša zemlja po broju maloletničkih trudnoća među vodećima u Evropi.

NAJLEPŠA POLICAJKA NA BALKANU Ona je bila u stroju u Banjaluci (FOTO)

Ukoliko se porast maloletničke trudnoće ne zaustavi u svetu, upozoravaju u UNFPA, broj majki mlađih od 15 godina mogao bi se do 2030. popeti na tri miliona!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter