Izvor: kurir
16.07.2024 u 20:12
0

PORODICA IZ SRBIJE MORALA DA SE VRATI POSLE 6 DANA U SRBIJU, A PLATILI SMEŠTAJ ZA 10: Ovo su prava putnika i vlasnika apartmana

Pojedinima koji privatno rezervišu smeštaj u Grčkoj se dešavalo da su iz određenih razloga morali ranije napustiti smeštaj, a platili su iznos za sve dane rezervacije.

Nedavno se jednoj porodici iz Srbije to desilo, a zbunjeni su bili što su morali da plate smeštaj za svih 10 dana, iako su bili samo šest.

– U Grčkoj smo, u Toroniju, privatan smeštaj. Rezervisali smo direktno kod njih 10 dana, ali moramo se vratiti u Beograd, posle šest dana, studio je u pitanju. Zahtevaju da platimo iznos za 10 dana. Koja su naša prava i mogućnosti. Mi smo im dali pun iznos jer sutra moramo da se vratimo, plašili smo se da nemamo nekih problemja na granici – požalila se jedna gospođa grupi „Nikana.gr“.

 

@nikana.gr Da li ste nekada napustili ranije smeštaj i kako su vlasnici reagovali? #nikanagr #nikanaapartmani #letovanjegrcka #smestajgrcka #grckaapartmani #nikanagrcka #grckasmestaj ♬ original sound – nikana.gr – letovanje u Grčkoj

Oni su na svom Tiktoku objasnili koja su prava putnika, a koja vlasnikova prava kada želite da napustite smeštaj, a niste iskoristili dane koje ste rezervisali.

– Kada napuštate smeštaj pre vremena, iz bilo kog razloga, da li zbog toga što se pokvarilo vreme ili hitno morate da se vratite u Srbiju zbog nečeg što vam je iskrslo, dužni ste da platite polovinu preostalih dana

NAJNOVIJA NAJAVA RHMZ: Tropska vrelina posustaje u ovim delovima Srbije – naredna 2 SATA SLEDE PLJUSKOVI!

Dodaju da je u praksi turistima uvek logično da plate samo iskorišćene dane, a vlasnicima da im se plate svi rezervisani dani, ali po zakonu plaća se polovina preostalih dana.

– Zašto je tako? Vlasnik čuva smeštaj za turiste najčešće mesecima. Ako odete ranije, smeštaj ostaje prazan, a vlasnik gubi novac zbog toga što ste prekršili dogovor o dužini boravka. Ako platite pola nadoknađujete mu to u nekoj meri. Rezervacija je ugovor za čije kršenje postoje neke posledice – objasnili su oni.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter