Izvor: Sputnjik
11.08.2023 u 17:46
5

TO NI TURCI NISU RADILI: JURIŠNICI UPALI i PRETVORILI KIJEVSKO-PEČERSKU LAVRU u KASARNU (VIDEO)

Vršilac dužnosti direktora kompleksa „Kijevsko-pečerska lavra“ Maksim Ostapenko izjavio je da će u manastiru biti obustavljen rad hotela za hodočasnike, te da u njima će biti smeštena ukrajinska vojska.

 – Ovde treba da budu smešteni ljudi koji prolaze duhovnu rehabilitaciju – vojna lica, ranjenici, kapelani – rekao je on.

Istovremeno, komisija Ministarstva kulture Ukrajine u pratnji policije nastavlja sa pečaćenjem objekata manastira, a kako je ranije saopšteno, tamo se od jutros se nalazi veliki broj pripadnika policije koji ne dozvoljavaju nikom da uđe na teritoriju manastira.
Inače, sud u Kijevu doneo je juče odluku u korist Ministarstva kulture Ukrajine koja nalaže da monasi treba da se isele iz Lavre.
Stigao odgovor iz Moskve
Odluka da se monasi isele iz Kijevsko-pečerske lavre još jedan je u nizu vid bezakonja i samovolje Kijeva, izjavio je predstavnik ruskog Ministarstva inostranih poslova Genadij Aksaljdovič.
On je rekao da nema smisla obraćati se apelacionom sudu u Kijevu, ali da bi međunarodni sudovi, za razliku od međunarodnih organizacija za ljudska prava, mogli da obrate pažnju na pravni nihilizam koji se trenutno dešava u Ukrajini.

Oglasio se i zamenik predsednika Sinodalnog odeljenja Moskovske Patrijaršije za odnose Crkve, društva i medija Vahtang Kipšidze koji je rekao da je odluka suda najteže nasilje nad savesti stotina hiljada vernika.

Inače, na snimcima koje je objavio Savez pravoslavnih novinara na svom Telegram kanalu vide se pripadnici Crvenih beretki koji blokiraju ulaz vernicima u objekte Lavre, a pojedini vernici su ostali u objektima, dok su spolja predstavnici organa vlasti pečatili vrata.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

5 thoughts on “TO NI TURCI NISU RADILI: JURIŠNICI UPALI i PRETVORILI KIJEVSKO-PEČERSKU LAVRU u KASARNU (VIDEO)”

  1. Зато , ‘Украјинцима’ на крају рата неће остати ни ‘Кијевски пашалук ‘ !

    2
    0
    Odgovori
  2. На крају ће за сва недела према црквама и православним верницима
    ‘платити’ тетовирани неонацисти на челу с оним ‘зеленим антихристом’,
    нека буду сигурни !

    1
    0
    Odgovori
  3. Јуришници нису имали разлога да
    упадају и шенлуче у Кијевско -Печарској Лаври и да га претворе у касарну ! То их је само додатно мотивисало !!!

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter