Izvor: HappyBSC
09.10.2020 u 12:57
0

PREDSEDNIK SRBIJE PORUČIO: NEMA NAJAVA ZA NOVE MERE (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi radove na rekonstrukciji i izgradnji Kliničkog centra Srbije.

Radovi na rekonstrukciji i izgradnji Kliničkog centra Srbije koji je osnovan 1983. godine danas zahvaljujući ulaganju u njegov razvoj, dobija potpuno novo savremeno ruho

Predsednik je tokom obilaska razgovarao i sa radnicima.

– Samo hoću da vam se zahvalim i da vas zamolim da se čuvate. Želim da vam kažem da radite veliku i važnu stvar za Srbiju i naše ljude. Ovde će se lečiti najveći broj pacijenata u Srbiji i biće odlično ako uspemo da završimo do septembra. Mnogo vam hvala i vama i vašim porodicama želim sve najbolje – rekao je predsendik.

Projekat obnove i izgradnje KCS predviđa i spoljašnje uređenje slobodnih površina, parkinga, saobraćajnica i trotoara, kao i ozelenjavanje površina, a ukupna vrednost radova iznosi 110 miliona evra.

Završetak radova u KCS doneće srpskom zdravstvu 930 novih kreveta u poluintenzivnoj nezi, 200 u intenzivnoj, 30 operacionih sala i 70 kreveta dnevne bolnice.

Predsednik ih je upitao odakle su, iz kojih su mesta, jesu li zadovoljni platama… pa onda konstatovao da ih ima iz svoh krajeva Srbije ali ne iz Beograda gde su plate mnogo veće i život lakši pa se Beograđani retko odlučuju za ovako teške poslove.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija nastaviti svoj put u EU, ali da će štitii i čuvati svoj obraz, svoje pravo na stav i mišljenje i da ne ruši tradicionlana istorijska prijateljstva zbog dnevno politilkih stvari.

On se osvrnuo na sinoćnu konferenciju za medije posle sastanka sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem koje je protekla u uzavreloj atmosferi.

– ja ću nastaviti da se borim za Srbiju i inevsticije. Srbija nastaviti svoj put u EU, ali da će štitii i čuvati svoj obraz, svoje pravo na stav i mišljenje i da ne ruši tradicionlana istorijska prijateljstva zbog dnevno politilkih stvari. Bez obzira koliko sam se kome zamerio u Evropi i svetu, veoma sam ponosan na svaku reč koju sam sinoć izgovorio – rekao je on i dodao:

– Izvinjam se nekome ako sam se drznuo da kažem što svi vide i misle.

On je rekao da nema problem sa tim da niko ne pomene kampanju sa FIAT 2008, godine, a gde i predsedniku kandidat i drugi vode tu kampanju pred izbore

– Razumeo sam da sam ja problem. Kad napišete kupila je Srbija Pancir, ili bespilotne letelice, jasno je da sam ja kriv. Što se tiče suštine onoga što su kriitikovali ja to prihvatam, prihavatm da imamo dobre odnose sa rusijom i Kinom, oni to kritikuju, a ja se time hvalim. Kao što se pred Kinezima hvalim za dobre odnosa sa EU ili Iinvesticije sa Nemačkom. Jer, pozicija ove zemlje nije da budemo jasterbovi u okvu jednog bloka, već da privlačimo sve i budemo prijatleji sa svima, to je pozicija Srbija – rekao je on.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas će obišao je danas radove na rekonstrukciji i izgradnji Kliničkog centra Srbije, prilikom čega je istakao je važno da se izgrade sve bolnice koje su najavljene.

On je u izjavi za medije nakon obilaska rekao da treba građani da vide da zdravstvenu zaštitu mogu da dobiju u svojim gradovima.

– Ono što je za nas jednako važno kao ovaj Klinički centar, da uradimo bolnice o kojima smo pričali u Vranju, Leskovcu, Pirotu, Kikindi, Vrbasu, Aranđelovcu… Da pokažemo tim ljudima da ti prvo zaštitu mogu da dobiju u svojim gradovima, da rasteretimo Beograd, Novi Sad i Niš…“, rekao je Vučić.

On je zaključio da „za sada to guramo dobro“.

Kada je reč o epidemijii korona virusa, Vučić je rekao da u ovom trenutku nema najava za teže mere.

– Doneli smo nove mere sa ograničenjima do 23 sata, pa ćemo videti kako dalje. Ne možete da ukinete život. Morate da nađete balans. U ovom trenutku nema najava za teže mere – poručio je Vučić.

On je rekao da su brojevi u Srbiji proporcionalno bolji u Srbiji nego bilo gde u regionu, ali da imamo rastuće brojeve i da je zbog toga veoma zabrinut.

– Brojevi u celoj Evropi su užasni, teško da ćemo to moći da izbegnemo – rekao je Vučić.

On je rekao i da Srbija trenutno gradi dve velike, moderne kovid bolnice u Batajnici i Kruševcu i da će biti otvorene 1. decembra.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter