Izvor: Novosti
11.08.2021 u 17:12
0

PREDŠKOLSKE USTANOVE BEZ NOVIH MERA: Rad vrtića po epidemiološkim uputstvima iz jula

U predškolskim ustanovama se primenjuju mere koje je, početkom jula, preporučio Institut za javno zdravlje „Batut“.

Iako su juče, pojedini mediji objavili da su uvedena nova pravila u gradskom Zavodu za javno zdravlje i Sekretarijatu za obrazovanje i dečiju zaštitu, su potvrdili da nisu poslali nikakav dopis sa novim merama.

VAŽNO:

U EMISIJI „POSLE RUČKA“: „Problem Srbije nisu VISOKE CENE, već NISKI PRIHODI!“

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Ovo su današnje brojke!

SNAŽNA PORUKA PREDSEDNIKA VUČIĆA: Kada vidite Beograd na vodi setite se kada smo maštali o tome – SNOVI STVARAJU BUDUĆNOST! (VIDEO)

BRAT I SESTRA IZ NIŠA SMEŠTENI U SOCIJALNU USTANOVU: Pobegli od majke za Beograd, jer su ŽIVELI U UŽASNIM USLOVIMA

DR KON U „DOBRO JUTRO SRBIJO“ OTKRIO: Ako se ne vakcinišu OVI LJUDI virus će opstati! Na sledećem sastanku IZLAZIMO SA SUPROTNIM STAVOVIMA!

Prema važećem epidemiološkim uputstvima zaposleni koji su potpuno vakcinisani, a od druge doze je prošlo najmanje 14 dana ili su u prteklih šest meseci preležali KOVID19, ne moraju da nose masku tokom rada u grupi. Preporučeno im je da izbegavaju aktivnosti, koje zahtevaju boravak više njih istovremeno u istom prostoru. Za roditelje i ostale koji ulaze u obdanište maske su obavezne, tokom boravka unutra.

Po dolasku deteta u vrtić obavezna je dezinfekcija ruku, a savetuje se i merenje temperature. U letnjem periodu je, obzirom, na manji broj dece i osoblja, moguće spajanje grupa. Međutim, epidemiolozi poručuju da se grupe ne menjaju često, kako bi se mogla pratiti epidemiološka situacija.

PROČITAJTE JOŠ:

VULIN O NAŠIM VATROGASCIMA NA EVIJI: „Tamo gde su Srbi, nije bilo proboja i pada!“

BEŽIVOTNO TELO NAĐENO U IBRU: Porodica neutešna!

DOGAŠAVANJE POŽARA U VINČI: Noćas sipano 100 tona vode!

POLICIJA NASRNULA NA DEMONSTRANTE U LONDONU! Antivakseri provaljivali u zgradu BBC-ja – kolege SVE SNIMILE (VIDEO)

Rizik od prenošenja infekcije preko didaktičkog materijala i igračaka je, kako se navodi u dopisu, mali. Preporučuje se dezinfekcija pranjem toplom vodom i deterdžentom, prebrisavlje alkoholom ili potapanje u dezinfekciono sredstvo. Igračke, koje se ne mogu oprati ili prebrisati ne treba koristiti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter