Izvor: Novosti
11.10.2021 u 20:24
0

PREDSTAVLJENA APLIKACIJA E-NOTAR: Saradnja srpskih i francuskih javnih beležnika, pomoć u digitalizaciji

Javnobeležničke  komore Srbije i Francuske obnovile su potpise na Memorandumu o saradnji u oblasti digitalizacije i tako nastavile saradnju na razvoju digitalnih alata i unapređenju rada javnih beležnika, saopštila je JBK.

PROČITAJTE JOŠ: BRNABIĆ SA ŠAHIDOM: Donacija vakcina protiv korona virusa zemljama u regionu je izuzetan čin Srbije!

Istovremeno, predstavljena je i aplikacija eNotar, na čijem razvoju radi Pošta Srbije u okviru projekta iz Memoranduma. Ova aplikacija služiće za pohranjivanje elektronske dokumentacije i arhiviranje u javnobeležničkoj delatnosti u Srbiji.

Memorandum su u Beogradu potpisali predsednik JBK Srbije Srbislav Cvejić i izaslanik Visokog saveta javnog beležništva Francuske, zadužen za saradnju sa Srbijom, Stefan Zečević.

– Današnjim potpisom potvrdili smo odlučnost da realizujemo projekte koje smo započeli u oblasti digitalizacije javnog beležništva sa našim prijateljima iz Francuske – rekao je Cvejić, i istakao da francuske kolege pružaju veliku podršku notarijatu Srbije u uspostavljanju sistema koji će omogućiti digitalizaciju arhiva, javnobeležničkih aktivnosti i dokumenata, kao i uspostavljanje registra testamenata.

PROČITAJTE JOŠ:  SAZNAJTE PRVI U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Zašto su podivljale cene ulja? Priština ponovo izaziva nestabilnost? Kakva je brzina evropskih integracija?

Zečević je istakao da postoji zajednički interes dve strane da se promoviše saradnja u pravnoj, a naročito javnobeležničkoj oblasti:

– Sada postoji potreba da ubrzamo rad na razvoju digitalnih alata koje će koristiti beležnici i koji će biti u interesu države i građana. Siguran sam da ćemo u tome uspeti, a potvrda nam je već stigla, pošto smo danas prisustvovali prezentaciji plana izrade aplikacije eNotar.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter