Izvor: HappyBSC
16.06.2020 u 08:13
0

PREMIJERKA U „ĆIRILICI“: NOVOJ VLADI OSTAVLJAMO TREĆU FAZU TRANSFORMACIJE!

Gostujući u sinoćnjoj emisiji Ćirilica na našoj televiziji, premijerka Brnabić je naglasila da je Srbija od 2014. godine do danas prošla kroz dve faze transformacije i da nas sada čeka treća faza.

– Prva faza je počela još 2014. godine. Srbija je u tom trenutku bila na rubu bankrota, imali smo  nezaposlenost mladih preko 50%, nekontrolisanu inflaciju, kurs dinara sa 85  jeotišao na 120 i zemlja je bila nekredibilna i u domenu spoljne politike je bila teška situacija. U toj prvoj fazi se morala stabilizovati zemlja, da se dovedu javne finansije u red, da se počne sa smanjivanjem javnog duga ispod 60% pa da se ide na dug ispod 45%, jakim merama fiskalne konsolidacije predsednik Vučić je to uspeo da uradi. Druga faza transformacije je počela 2017. godine kada sam ja postala predsednica vlade. Preuzela sam vladu sa stabilnim budžetom i nezaposlenošću od oko 14% ali sam znala da će do kraja mog mandata biti jednocifrena. Tada smo predsednik Vučić i ja shvatili da je digitalizacija najvažnija. Za 4 godine skočili smo za pedest mesta na Doing business listi – objasnila je premijerka.

PREMIJERKA ANA BRNABIĆ U ĆIRILICI O RADU VLADE I IZBORIMA: OVO VIŠE NIJE ISTA ZEMLJA!

– Sada kreće treća fraza transformacije  u kojoj će fokus biti na digitalizaciji zdravstva i bio-tehnologiji, istakla je premijerka.

Govoreći o tome šta je vlada uradila do sada i šta ostavlja budućoj vladi, premijerka je naglasila:

– Budućoj vladi ostavljamo strategiju novog industrijskog razvoja, strategiju razvoja veštačke inteligencije kao i strategiju digitalizacije.

Govoreći o investicijama i podizanju privredne, premijerka se između ostalog dotakla i naučno-tehnoloških parkova u Srbiji kojih trenutno imamo četiri.

DR STEVANOVIĆ U „ĆIRILICI“ OTKRIO TAJNE KORONE: OVO JE NAJVAŽNIJI SIMPTOM KOD ASIMPTOMATSKIH SLUČAJEVA!

– Evropska investiciona banka je ulagala u naučno-tehnološke parkove, a naše kompanije to grade jer veruju u ovu državu – otkrila je premijerka na svom gostovanju u Ćirilici.

– Sutra otvaramo naučno-tehnološki park u Čačku, napravili smo ga od stare fabrike CER koja je proizvodila TA peći. Nastavljamo da podižemo iz pepela sve što možemo da podignemo! – rekla je premijerka Ana Brnabić.

Osvrćući se na komentar domaćina Ćirilice Milomira Marića da je Niš nekada bio dolina gladi, premijerka je istakla:

– Mnogi su nam se smejali kada smo započeli ove projekte, a danas je Niš novi grad, imamo novi tehnološki park u Nišu – dodala je premijerka. 

NEBOJŠA ČOVIĆ U ĆIRILICI: NIŠTA NIJE GOTOVO KAD JE KOSOVO U PITANJU!

Potom je otkrila i planove za budućnost i koji su u toku:

– Gradimo laboratorijsku lamelu u Elektronskom fakultetu u  NIšu koja je bila predviđena originalnim projektom sedamdesetih i to je tek sada napravljeno, sada po prvi put imamo vladu koja to nastavlja, da gradi! – rekla je premijerka, gostujući u „Ćirilici“ na našoj televiziji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter