Izvor: HappyBSC
14.12.2021 u 20:43
0

PRVI ČOVEK OBRENOVCA O PROBLEMIMA „TENTA“: Polako se stabilizujemo! EMISIJA „AKTUELNOSTI“ TV HAPPY

Vanredna situacija je proglašena u 7 opština.

 A, da li su službe radile svoj posao, Miroslav Čučković, predsednik opštine Obrenovac u emisiji „Aktuelnosti“ kod Antonele Jelić na TV HAPPY rekao je: 

-Mi srećom nemamo od noćas problema. Nama ne treba vojska da interveniše. Blok A1 je osposobljen  i posle drugi blok.  Nije svog punog kapaciteta, ali radi se na tome. Ako nekom nisu dovoljno topli radijatori, i to će biti uskoro rešeno. Trebaće vreme da se to reši.  Mi imamo 500 podstanica.  Od oktobra mi krećemo sa pripremama na tri nivoa. Sve  vreme smo dok je bila kriza na TENTU radili hladnu cirkulaciju. Proveravali smo da li sistem ima vodu i da li curi negde. Srećom ne curi. Imamo blizu 29.000 korisnika mreže. Ja sam došao sad sa terena. 5 po 5 skače temperatura. Nekoliko decenija smo imali najpouzdanije grejanje, ali sad se stvorio problem. Količine uglja koje troše u Obrenovcu dnevno je 100.000 tona. Nije sad to isti ugalj nego onaj koji je dopremljen.  Kada je došlo do kvara, nastao je problem, ušlo je blato, sneg je bio jako težak, to se videlo po svim dalekovodima.  Sneg je bio tako masivan da kamion nije mogao da ga digne. Ono što mašine rade tokom padavina, to je samo da se sneg ne bi pretrpao. Imali smo minimalan broj smanjenja linija autobuskih. Ljubinić i Stubline je recimo najgore prošlo kada je reč o struji. Problem smo imali i na vodovodu. Imali smo od jutros sve vreme bez prekida snabdevanje grada. Naši dispečeri su podeljeni u četiri ekipe i sve je pokriveno 24 časa. Desio se jutros prekid u školi u Zvečkoj, ali otklonjen je kvar. 

O restrikcijama Čukovič kaže: 

-Niko nam ništa nije rekao o tome. Obezbedili smo sve vrste energenata. Napravili smo gasnu mrežu do svake kuće. Propisaćemo tačno ugovore privatne sa Srbija Gasom. Toplane u Beogradu imaju svoje jedinice, mi nemamo te vrste troškova, isporučujemo građanima onoma što nam elektrana  naplati.

Predsednik opštine Arilje, Predrag Maslar rekao je u emisiji „Aktuelnosti“

-Imali smo 1300 domaćinstava bez struje. Sada smo sveli na 300. Nadamo se da će se srediti do sutra. Čiste se nekategorisani putevi. Morali smo da uvedemo vanrednu situaciju. 

O nagradama u Obrenovcu, Čučković je rekao: 

-Zdravlje je najbitnije. U ponedeljak je dan opštine Obrenovac i najhrabrije nagrađujemo. Mnogo su uradili za naše ljude. Tradicionalno nagrađujemo ljude iz MUPA-a ,a  ista stvar je i sa drugima. Ovaj put su najveći teret podneli oni koji su vozili vozili bolesnike. Prva stvar koju sam uradio jutros je ta da sam popisao ljude koji su za nagradu.

Čučković dalje kaže o energentskoj krizi:

-Od strane države je sve urađeno kada je reč o energentima, rezervama. Stvari na državnom nivou su obezđene. Imali smo defekt u začepljenju uglja u svih 6 blokova, ali biće sve rešeno. Videli ste kakvi su problemi u Beču, Slovenija bez struje..Kod nas vrtići nisu prestajali sa radom. Veliki posao su odradile vaspitačice. Od sutra nastavljamo dalje. Nijedna politička organizacija koja pravi kampanju na prestanku nekog energenta, ne može da bude opcija. Naš zadatak je da održimo sistem.  Mnogo posla su na svojim leđima izneli obični ljudi. Svesni su da od njih zavise i bolnice i ustanove. 

Ukoliko ste propustili neku od emisija posetite naš You Tube kanal i budite uvek u toku https://www.youtube.com/user/tvhappyserbia

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter