Izvor: Tanjug
21.10.2021 u 19:33
0

RUŽIĆ: Investiranje u škole, u Vrnjačkoj Banji uloženo 140 miliona

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je danas u Vrnjačkoj Banji da je u radove na zgradi tamošnje gimnazije uloženo 112 miliona dinara i da bi njeno otvaranje valjalo očekivati sledećeg meseca.

-Jednosmenski rad, koji će biti omogućen u ovoj gimanziji je ideal kome težimo, kroz reformu obrazovanja, istakao je on.

PROČITAJTE JOŠ:Tragedija: Učenik preminio od korone

Kada je reč o Fakultetu za hotelijerstvo i turizam, koji je takođe posetio, naglasio je da je ove godine pomognuto njegovom opremanju za izvođenje praktične nastave i da se danas razgovaralo i o potencijalnoj mogućnosti rekonstrukcije drugog sprata fakulteta.

-Sagledavali smo i mogućnost da se na duži rok, do dve-tri godine dogradi objekat fakulteta i obezbedi i studentski dom, naveo je ministar prosvete i dodao da je ugostiteljko-turističkoj školi pomognuto izgradnjom poslastičarnice.

Prema njegovim rečima, Vrnjačka Banja je kao gospodstvena banja, istorijski spomenik, sa 25.000 smeštajnih kapaciteta, magnet za mlade koji hoće da se posvete turizmu, hotelijerstvu gastronomiji ali i računarskim tehnologijama.

-Drago mi je da smo na ova tri punkta gde smo boravili konstatovali da je uloženo više od 140 miliona dinara a sa ulaganjima ćemo nastaviti,rekao je Ružić.

Ocenio je da je najbolji pokazatelj uspeha kada se napravi sinergija izvršne vlasti i rukovodstva lokalne samouprave, kao što je slučaj sa Vladom Srbije i Vrnjačkom Banjom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter