Izvor: Happy BSC
04.10.2021 u 10:50
0

SAMO U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Ko je zapravo bila Jovanka Broz?

U emisiji „Dobro jutro Srbijo“ gosti Jovanka Čolak, Joška Broz i advokat Toma Fila govorili su o životu Jovanke Broz i osvrnuli se na neke od laži koje o njoj godinama kruže. 

PROČITAJTE JOŠ:  Sutra se otvara NAJSAVREMENIJI TEHNOLOŠKI NCR KAMPUS: Otvaranju prisustvuje i predsednik Vučić!

O tome da li je istina sve što se o Jovanki priča i kako je se seća, Joška Broz  je rekao:

– Kad su se roditelji razveli, Jovanka je preuzela brigu o nama. Sa Jovankom smo kontaktirali kao i sa dedom (Josipom Brozom Titom). Toliko laži ima o Jovanki i oko svega toga. I ova serija što je počela, špijuni…Nije to ništa tačno.

PROČITAJTE JOŠ:  POČELA PRIMENA DOGOVORA O NALEPNICAMA NA KIM

Malo više detalja o životu Jovanke Broz dala nam je Jovanka Čolak, sestričina Jovanke Broz:

Jovanka je bila dete iz poštene radničke porodice. Istina je da je ona otišla u rat u kom je ona napredovala jer je bila borac. Bila je deo Ličke čete, koja se i dalje ponosi njom. Kad je došla u Beograd, došla je sa namerom da radi u kabinetu.  Onda kad je Jovanka došla da radi u kabinetu, dati su joj razni poslovi, a ona je naperdovala sve više i tako je zapala za oko Titu. Ona je bila jako dobar organizator.

Na pitanje da li je Jovanka Broz možda imala bolju priliku za udaju, Čolak je rekla da je Jovanka imala ponudu da se uda za jednog bogatog čoveka u selu, ali da je ipak došla u grad i odlučila se da gradi karijeru. 

PROČITAJTE JOŠ:  ŠEŠELJ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Da li mu je Zapad nudio saradnju? Ko je odneo pobedu na Jarinju?

Advokat Toma Fila je govorio i o problemima i sudskim sporovima sa državom koje Jovanka imala kasnije u životu:

– Jovanka je bila prevarena. Među raznim pregovorima koji su vođeni bila je ideja da se njoj sazida kuća, ali nijedan plan nije do kraja sproveden. Ispostavilo se da je plac koji je njoj bio namenjen, pripadao nekom drugom, prevarili su nas. 

– Nije bilo spora između države i Jovanke. Znali su da ću da se žalim, pa nisu ni pokretali postupak.

Takođe, Fila je rekao i da su podatke o tome da li je Jovanki Broz izgrađena kuća koja joj je bila obećana, državni organi kategorisali kao državnu tajnu. Ovo im je, po Filinim rečima, bilo korisno, jer su mu svaki put kad je tražio podatke, organi govorili da ne mogu da otkriju državnu tajnu. 

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter