Izvor: Tanjug
21.06.2020 u 04:20
0

SEBASTIJAN KURC: Nadam se napretku dijaloga Beograda i Prištine!

 Austrijski kancelar Sebastijan Kurc izjavio je da je angažman SAD u procesu dijaloga Beograda i Prištine pozitivan, kao način, kako je dodao, da se reši sukob koji obe strane toliko dugo drži kao taoce.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

ALBANCI SKRNAVE VISOKE DEČANE: Srpska svetinja IZUZETNO UGROŽENA, ministarstvo PISALO UNESKU

SILA KAKVU SVET NIJE VIDEO! Ovih devet sistema PRVI PUT NA PARADI U MOSKVI! (FOTO+VIDEO)

SPEKTAKL NA MARAKANI! Ovako je Crvena Zvezda proslavila TITULU! (GALERIJA)

SEVALE VARNICE ZBOG PODELE KiM: Grenel na Tviteru razmenio OŠTRE REČI sa izvestiocem za Kosovo u EP!

TO BI BILA KATASTROFA ZA CEO SVET! Novi sukob Amerike i Kine ima NESAGLEDIVE POSLEDICE!

– Ipak, to u potpunosti zavisi od dve strane u dijalogu. Nadam se da će dalji napredak biti postignut u narednim mesecima – rekao je Kurc.

Kurc je pohvalio izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka, rekavši da je reč o izvanrednom diplomati, koji ima podršku Austrije.

– Kao što vidite, svi se slažemo. Specijalni predstavnik EU Lajčak uživa našu punu podršku. Poznajem ga još od vremena kada sam bio ministar spoljnih poslova. Lajčak je diplomata sa izuzetnim iskustvom – rekao je Kurc.

OVO ĆE VAS ZANIMATI

AMFILOHIJE POZVAO VERNIKE DA SE PRIDRŽAVAJU MERA: Dužnost nam je da čuvajuće sebe, čuvamo i sve oko sebe

ŠALJU GA U SAMOUBILAČKU MISIJU: Američki F-35 kreće u napad na ruski S-400, mesto za udar je idealno

HAG SKRIVA KLINIČKU SLIKU MLADIĆA: General sve nemoćniji?!

RS: Migrantska kriza u BiH preti da eskalira!

RAJAN: Najnoviji coronavirus u Kini, evropskog porekla!

Upitan za predlog koji uključuje promenu granica, austrijski kancelar je između ostalog, rekao da ono oko čega se dve strane slože, ne treba ometati.

– Naš pristup je uvek bio pragmatican. Ako se obe strane slože, mi ne možemo biti ti koji će ih sprečiti da sednu za sto i pokrenu sva pitanja koja smatraju važnim. Moramo učiniti sve što je moguće, kako bismo olakšali sveobuhvatni sporazum Beograda i Prištine, koji bi imao pozitivan uticaj na region u celini – rekao je Kurc.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter