Izvor: Happy BSC
04.10.2021 u 10:00
0

ŠEŠELJ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Da li mu je Zapad nudio saradnju? Ko je odneo pobedu na Jarinju?

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj govorio je o dešavanjima devedesetih godina i otkrio da li je sarađivao sa Zapadom:

Tajnih ponuda nije bilo, ali kada je dolazio Džim Mudi, američki kongresmen, on je razgovarao sa predstavnicima političkih stranaka i posebno tražio da se sa mnom sretne.  U jednoj malo većoj kancelariji je to bilo zakazano, a ja sam poveo sve novinare sa sobom. Ulazimo tamo, ono nas čeka velika delegacija Amerike i pita: „Ko su svi ovi ljudi ovde?“. Ja im kažem da su to novinari, a oni ih nakon toga sve isteraju napolje. 

On (kongresmen) je tu nakon toga počeo da me napada zašto nisam na strani demokratske opozicije. 

PROČITAJTE JOŠ: Dr Lađević: Vakcinisani prelaze ulicu na zeleno, nevakcinisani PRETRČAVAJU NA CRVENO!

Novi Međunarodni sud za borbu protiv kriminala i korupcije imaće veliku moć na globalnom nivou. Za sada je poznato da će ovaj sud moći da hapsi političare po svim zemljama sveta i sudi im. Dr Vojislav Šešelj je objasnio kakav će uticaj imati ovaj međunarodni sud na političku scenu u Srbiju:

Amerika je formirala taj sud. Ona je i Haški tribunal formirala ali se držala po strani. Oni će vladati nejakim zemljama koje će moći da plaše na takav način. One koje nisu u stanju da se suprotstave i odbrane. Srbija već dugo nije nejaka zemlja i ona može da se suprotstavi i odbrani. 

PROČITAJTE JOŠ: AMSS UPOZORAVA: Veliki oprez na putevima zbog vetra i vlage

Što se tiče situacije na Jarinju i graničnom prelazu, Šešelj je izjavio da je tu Srbije iznela veliku diplomatsku pobedu. Takođe, Šešelj je objasnio i zašto je Priština doživela potpuni poraz:

Oni su tamo poslali trupe da ostanu. Hteli su da bude prvi pucanj sa srpske strane. Mi smo doveli dovoljno trupa tamo, a nije ispaljen nijedan metak. 

Da su oni prvi zapucali naša vojska bi morala da interveniše. Pred međunarodnim mnjenjem je najbitnije ko je zapucao i mi sebi ne smemo da dopustimo da budemo prvi. – zaključio je Šešelj. 

Na pitanje da li će se nešto promeniti nakon povlačenja ROSU, Šešelj je odgovorio:

– Srbija treba da insistira na Zajednici srpskih opština i da proširi broj opština. To je ono što bi trebalo da Srbija zahteva.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter