Izvor: Kurir.rs
07.08.2020 u 09:52
0

SINIŠA MALI POTVRDIO: Danas isplata 60 odsto minimalca

Ministar finansija Siniša Mali kaže da će danas biti isplaćeno 60 odsto minimalca za više od milion zaposlenih u privatnom sektoru i istakao da je time pokazano da privreda može da se osloni na državu u trenutku kada je to najpotrebnije.

Prvi paket mera privredi podrazumevao tri minimalca, te je za više od milion radnika isplaćeno oko 800 miliona evra, kazao je za B92.

Ovim isplatama, kako je rekao, pokriven je veći deo poslovne godine malim i srednjim firmama u privatnom sektoru, a minimalac nije bila jedina podrška.

OVO MORATE ZNATI

AKCIJA UNIŠTAVANJA KRVOPIJA SE NASTAVLJA: Pogledajte u kojim opštinama će uništavati komarce

OTKRILI IH CARINICI NA TERMINALU: Ubice uhvaćene na granici

DODIK IZGUBIO STRPLJENJE: O ČEMU BRE TI PRIČAŠ

TEMPERATURE U PORASTU: Zbog ove pojave želećete da ostanete kod kuće

ČETVRTINA PLANETE JE UGROŽENA ZBOG OVOGA: Mnogo je opasnije od korone!

„Kada se saberu iznosi odloženog plaćanja poreza i doprinosa, minimalci isplaćeni privredi, kao i novac koji je država obezbedila građanima u vidu jednokratne pomoći od 100 evra, dolazi se do cifre od oko 278 milijardi dinara“, naveo je Mali

Napomiinje da je moratorijum na kredite (avgust i septembar) još jedan dodatni alat da se prebrodi kriza.



PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter