Izvor:
22.04.2016 u 17:58
0

SITUACIJA SE VRAĆA NA STARO: Povećava se broj migranata iz Turske

Izbeglice u čamcima nakon kraće pauze pristižu u grupama od 150 ljudi dnevno iz Turske u Grčku, što ukazuje na "hermetičko zatvaranje" puta ka Evropi, objavila je danas Međunarodna organizacija za migracije IOM.

Priliv migranata u Grčku je bio ravan nuli, ali ovog meseca počinje da se vraća na staro. U poslednja tri dana smo imali po 150 migranata dnevno. To pokazuje da je moguće ''oživljavanje'' stare rute – rekao je portparol IOM-a Dzoel Milman na konferenciji u Ženevi.

Na pitanje šta je uzrok povratka stare rute, Milman je rekao da "uzrok mogu biti vremenske prilike, može biti bilo sta, može biti i da su krijumčari sve kreativniji", prenosi Rojters.

Tanjug
Foto: Twitter/HuffPostCanada

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter