Izvor: kurir.rs
01.09.2020 u 04:46
0

ŠKOLE DOČEKUJU ĐAKE! Prvi čas posvećen KORONI, a ovo su PRAVILA KOJA MORAJU DA SE POŠTUJU!

Nova školska godina počinje sutra, u cilju zaštite đaka i zaposlenih od virusa korona propisane su mere koje se moraju poštovati, a u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ističu da su sve škole potpuno spremne za rad.

OVO ĆE VAS ZANIMATI…

ŠOK ZA ORGANIZAM! NAKON TROPSKIH VRUĆINA STIŽE ZAHLAĐENJE: Sutra HLADNIJE ZA 10-15 STEPENI!

PREDSEDNIK SRBIJE SA AMBASADOROM RUSIJE: Vučić sutra dočekuje Bocan-Harčenka

NEMA VIŠE PENA PARTIJA: Kazne za masovna okupljanja 500.000 dinara! Državu jedan dan lečenja košta 1.000 evra!

KORONA ISPRAZNILA PLAŽE U CRNOJ GORI: Snižene CENE, ali UGOSTITELJI gutaju KNEDLU!

MINISTAR ZDRAVLJA ODLUČIO! BUGARSKA OD SUTRA UKIDA PCR TEST: Možete na more putovati bez opterećenja!

ŠOK: U Sloveniji pao sneg!

–  Dali smo sve od sebe da škole budu spremne za prvi dan nove školske godine i verujem da će tako biti. Po svim našim izveštajima, sve škole su potpuno spremne za rad“, rekao je državni sekretar u Ministarstvu prosvete Dušan Kićović.

Naveo je da su svi direktori škola dobili stručno uputstvo o tome šta u slučaju da se virus korona pojavi u obrazovnim ustanovama.

– To podrazumeva prostoriju za dete koje će se u tom trenutku izolovati. Takođe, postoji osoba koja će biti kontakt sa školskim dispanzerom pripadajućem Domu zdravlja tako da računamo da će škole i u tom pogledu biti spremne – dodao je Kićović.

Prvog dana nove školske godine prvi čas biće posvećen kovid infekciji, ali će se o virusu korona govoriti i na časovima razredne nastave, građanskom vaspitanju, biologiji, fizičkom i zdravstvenom vaspitanju.

IZBORI U CRNOJ GORI…

OGLASIO SE KRIVOKAPIĆ: Odnos Crne Gore prema Srbiji će se promeniti nakon naše pobede!

VELIČANSTVENO U PODGORICI: Građani se okupili oko hrama, mašu srpskim i crnogorskim zastavama i SLAVE POBEDU (VIDEO)

OTKRIVENO ŠTA TRAŽI: Dritan stavlja pečat na budućnost Crne Gore!

Ovo su KONAČNI REZULTATI izbora u Crnoj Gori!

KRIVOKAPIĆ: Desila se sloboda! Neka nam priđu sve nacionalne stranke!

HAOS U NIKŠIĆU: Automobilom uleteo u grupu koja je slavila! Ima povređenih! (VIDEO)

PODGORICA SLAVI! Krivokapića primio Amfilohije!(VIDEO)

Zbog epidemije virusa korona, časovi će trajati 30 minuta, a đaci će u školu morati da dolaze sa maskama, dok su za one koji zbog bolesti ne mogu da nose maske obezbeđeni viziri.

Po preporuci Kriznog štaba za suzbijanje Kovida 19, odeljenja koja imaju više od 15 učenika dele se u dve grupe.

Inače, 97 odsto roditelja opredelilo se da im deca prate nastavu u školi, a samo tri odsto se izjasnilo da žele da im deca ostanu kod kuće i prate nastavu na daljinu.

Za učenike čiji su se roditelji opredelili da prate nastavu od kuće ocenjivanje mora biti u školi i ti đaci će dolaziti u školu na proveru znanja u zakazanom terminu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter