Izvor: Informer
26.10.2021 u 18:31
0

Skupština usvojila rebalans budžeta za 2021. godinu

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su po hitnom postupku rebalans budžeta za ovu godinu koji je Vlada Srbije predložila zbog izuzetno dobrih rezultata u prvih devet meseci kada su ostvareni budžetski prihodi veći od planiranih za 183 milijarde dinara. 

Obrazlažući rebalans pred poslanicima, ministar finansija Siniša Mali istakao je da je cilj rebalansa da se taj novac preraspodeli na pravi način i usmeri na ono što su prioriteti Vlade Srbije, a to su kapitalne investicije, podizanje atraktivnosti naše ekonomije i podizanje životnog standarda stanovništva.

PROČITAJTE JOŠ: Brnabić: Digitalizacija značajno uticala na posledice korone  

Kada je reč o kapitalnim investicijama, rebalansom je na nivou države izdvojeno oko 478 milijardi dinara, odnosno 7,8 odsto BDP.

Obezbeđen je novac za završetak Moravskog koridora, početak gradnje Beogradskog metroa, kao i Dunavske magistrale, što se očekuje u novembru, kao i za fabriku vakcina koja se gradi u Beogradu, rekonstrukciju više domova zdravlja u Grockoj, na Čukarici, Gadžinom Hanu, Lapovu, Loznici, Medveđi, Rači i Somboru i Doma za odrasle Kuline u Aleksincu i Doma za decu i omladinu u Zvečanskoj.

Rebalansom su predviđena i sredstva za pomoć građanima u novembru i decembru, kada će punoletnima biti uplaćeno prvo po 30, a onda po 20 evra.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter