Izvor: Blici
24.08.2024 u 20:33
0

SMS PREVARA KRUŽI SRBIJOM: Ne treba da ažurirate adresu ne klikćite na link

Svako malo se pojavi nova SMS prevara u Srbiji, dok prevaranti pronalaze nove načine da prevare i iznude nasumične građane. Iako se građani upozoravaju da ne ulaze na poslate linkove, kao jedan od ključnih saveta je — ne nasedajte i ne ostavljajte svoje lične podatke.

Naši čitaoci su podelili nove SMS poruke koje stižu na lične brojeve telefona. I dok se poruke razlikuju u nijansama, prevara je uvek ista.

Vaš paket je stigao u poštu, dva puta smo ga isporučili bezuspešno, ažurirajte podatke o adresi. U suprotnom, paket će biti vraćen – navodi se čitko u poruci, uredno napisanoj na ćirilici i bez pravopisnih i gramatičkih grešaka.

Čini se da su prevaranti pronašli foru kako da približe svoje prevare u porukama, ali vešto oko može videti da je poruka poslata sa broja koji nije povezan sa brojevima u Srbiji, kao ni sa brojevima pošte.

– Otvorite vezu direktno ili kopirajte vezu u svoj mobili pretraživač – dodaje se ispod linka koji ne smete otvarati, gde se vidi da su prevaranti izveštili i korišćenje ćirilice bez greške.

Kao i uvek, savet je da neproverene linkove ne otvarate i još bitnije — nikakve lične podatke ne ostavljate ukoliko niste sigurni. Ukoliko vam stigne poruka od Pošte Srbije — takve poruke su potpisane, a još češće poslate na Viber i Whatsapp aplikacije.

Uglavnom će vam duž „procesa regrutacije“ ili tražiti lična dokumenta ili račune i brojeve sa vaše platne ili kreditne kartice, te ni u kom slučaju ne smete iste da im ostavite.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter