Izvor: Tanjug
25.06.2022 u 21:09
0

SNAŽNA PORUKA IZ TUZLE Patrijarh Porfirije istakao je da je vera ono na čemu se zida život na ovim prostorima!

Vera je ono na čemu se zida život na ovim prostorima, poručio je patrijarh srpski Porfirije u sabornom hramu Uspenja presvete Bogorodice u Tuzli, povodom 140 godina od njegovog osveštenja.

Patrijarh je rekao da je uz pomoć vere opstajala ljubav čoveka prema čoveku bez obzira na teškoće.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Naglasio je da ljudi žive jedni s drugima i imaju mogućnost da upoznaju jedni druge, te podsetio da je sistem vrednosti hrišćana zasnovan na Jevanđeljima, a da muslimani imaju zapisan svoj sistem vrednosti u verskim knjigama koji su, kako je naveo,“izraz Božje volje“.

U čast dolaska patrijarha u sabornom hramu je služena doksologija, oblik molitve u pravoslavnoj liturgiji kojim se iskazuje blagodarnost transcendentnosti, moći i veličini Božjoj, prenela je Srna.

SVEČANI DOČEK ZA PATRIJARHA PORFIRIJA U nedelju će služiti svetu arhijerejsku Liturgiju u Tuzli!

Saborni hram u Tuzli sagrađen je i osveštan 1882. godine, u vreme kada je Tuzla bila poslovni centar bogatih srpskih trgovaca.

Hram je građen osam godina, a nakon osveštanja postao je duhovni centar i pravoslavno saborno mesto.

Patrijarh Porfirije će u ovom hramu u nedelju u služiti svetu arhijerejsku liturgiju.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter