Izvor: ALO.rs
27.08.2021 u 17:17
0

SRBIJA SLAVI JEDAN OD NAJVEĆIH HRIŠĆANSKIH PRAZNIKA: Sutra je Velika Gospojina – ispoštujte običaje

Srpska pravoslavna crkva i vernici slave, jedan od najvećih hrišćanskih praznika. U narodu poznat kao Velika Gospojina, praznik je majki i dece.

Majka Božija nadživela je sina, nastavila njegovu misiju i bila svedok mnogih slavnih događanja. Do kraja života živela je u Jerusalimu, okružena pažnjom apostola i prve hrišćanske zajednice. Kao što joj je nekad arhangel Gavrilo saopštio da će roditi sina božijeg, tako je sada obavestio da će se, na ovaj dan upokojiti. Vaznela se na nebo i „predala svoj duh u ruke Spasitelja“.

VAŽNO: 

U EMISIJI „POSLE RUČKA“: Zanemarujemo bogatstvo prirode kojom smo okruženi, zdrava hrana je svuda oko nas

NE PROPUSTITE EMISIJU „SAVETNIK“: Svaki problem ima rešenje – brzo, tačno i jasno do pravih odgovora! (OD PONEDELJKA U 13.00 ČASOVA, HAPPY TV)

Siniša Mali: POVEĆAVA SE NEOPOREZIVI DEO ZARADE!

BELIVUK I NJEGOVA EKIPA OSTAJU IZA REŠETAKA!

Prema jednim izvorima, Borodica je živela 60, prema drugim 72 godine. Praznovanje Uspenja Bogorodice ustanovljeno je 528. godine, u znak sećanja na pobedu nad Persijancima. U Grčkoj i Rumuniji, ovo je i državni praznik. Prethodi mu dvonedeljni post. Slava su grada Pirota i beogradske opštine Barajevo.

Prema verovanju Srba, u periodu između dve Gospojine, ili periodu prelaza, važno je obaviti obrede kojima se izražava zahvalnost Bogorodici, zaštitnici žena, za rađanje dece, a zatim za rodnost i plodnost zemlje i stoke.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter