Izvor: Tanjug
04.02.2022 u 21:23
0

STAJU NA KRAJ LAŽNIM KOVID POTVRDAMA: Tužilastvo traži pritvor za okrivljene

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas su saslušani direktor Doma zdravlja „Kovačica“ P.V. i ostali osumnjičeni za prodaju i kupovinu potvrda o vakcinaciji, bez sprovedene vakcinacije.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudu da svim osumnjičenima odredi pritvor, rečeno je medijima u tužilaštvu.

Pored P.V. koji se tereti za krivično delo trgovina uticajem, u četvrtak su pripadnici MUP-a uhapsili i dvoje zaposlenih u Domu zdravlja, jednog pomagača i petoro osumnjičenih za kupovinu lažnih Kovid potvrda.

Tužilaštvo tereti administrativnog radnika na poslovima tehničke i administrativne pomoći pri vakcinaciji tokom pandemije Covid 19 M.R. za zloupotrebu službenog položaja.

Referenta za zaštitu od požara i S.D. tereti za krivična dela trgovina trgovina uticajem u pomaganju.

Pet uhapšenih osoba M.D, M.S, M.A, G.S. i G.N. terete se zbog krivičnog dela falsifikovanje isprave, jer su za 300 evra kupovali potvrde o vakcinaciji, a da vakcinu nisu primili.

Sumnja se da je P.V, koristeći svoj službeni položaj omogućio M.D. M.S. M.A. G.S. i G.N. da dobiju potvrdu o vakcinaciji, bez sprovedene vakcinacije, u čemu su mu pomogli M.R. i S.S, koji su pronalazili zainteresovana lica za dobijanje ovakvih neistinitih potvrda.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter