Izvor: Tanjug
19.01.2022 u 14:02
0

STEFANOVIĆ: Vojska ostvarila značajan napredak u 2021. godini

Prošla godina je prva godina posle dosta vremena u kojoj imamo veći priliv oficira, podoficira i profesionalnnih vojnika kao i vojnika na dobrovoljnom odsluženjeu vojnog roka od njihovog odlaska, a nabavili smo i veliku količinu oružja, opreme koji su nedostajali vojsci, izjavio je danas ministar odbrane Nebojša Stefanović.

On je to izjavio nakon predstavljanja rezultata analize stanja, operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za 2021. godinu kojem je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Stefanović je rekao da Vojska svakog dana dostiže nove sposobnosti i najavio da će ove godine biti značajne nabavke naoružanja i opreme, ali i novih stanova za pripadnike VS.

Ministar odbrane je podstio da će od ovog meseca svi zaposleni u VS i Ministarstvu odbrane dobiti povećanje plata od osam odsti i dodao kako će Ministarstvo iz sopsrtvenih sredstava obezbediti dodatno povećanje plata od 10 odsto priradnika Garde koji izvode veoma složene i obimne zadatke.

On je zahvalio na podršci predsedniku Srbije Vučiću bez čije pomoći ne bi bilo moguće opremanje VS značajnim nedostajućim sredstvima i opremom, ali i svima u Generalštabu i Ministarstvu koji su svojim angažmanom doprineli napretku sistema odbrane.

„Srbija nije nikome pretnja. Naoružava se u obimu koji je potreban jedinicama da odbrane Srbiju. Ne trkamo se ni sa kim, nego se naoružavamo samo onoliko koliko je potrebno da se odbrani zemlja. Da je ranije ulagano više, sada ne bismo morali toliko da ulažemo da bismo nadoknadili propušteno“, istakao je Stefanović odgovaraajući na komentre o naoružavanju srpske vojske.

On je upitao zašto Hrvatske kao članica NATO daje milijardu evra za kupovinu savremenih lovačkih aviona rafal, i protiv koga namerava da ih upotrebi.

Sastanku, koji je održan u Domu Garde u Topčideru, prisustvovali su ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, predsednici skupštinskih odbora za odbranu i unutrašnje poslove Aleksandar Marković i za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić, te direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter