Izvor: KURIR
29.12.2020 u 12:22
0

STIŽE NOVAC: Isplata učeničkih stipendija i kredita

Isplata prve i druge mesečne rate učeničkih stipendija i kredita srednjoškolcima u Srbiji počela je danas, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. U školskoj godini 2020/2021 Ministarstvo će na osnovu konkursa stipendirati 11,5 hiljada učenika srednjih škola u Srbiji.

Ministarstvo je odobrilo i 548 kredita za učenike srednjih škola koji se školuju za deficitarna zanimanja. Mesečni iznos učeničke stipendije i učeničkog kredita je 5,4 hiljade dinara a tokom godine isplaćuje se u 10 jednakih mesečnih rata.

SVE O SPORTU

KRALJ BELOG SPORTA POTPISAO UGOVOR SA FIFA: Sprema tenisku LIGU ŠAMPIONA

FANTASTIČAN SRBIN NAPRAVIO ČUDO: NOVI TRIPL-DABL I REKORD KARIJERE! Uradio nešto što niko nije od 1968. godine

ČASTIO SE ZA BOŽIĆ Zlatan Ibrahimović se otvorio i obradovao – sebe

Iz budžeta Ministarstva izdvojeno je za isplatu učeničkih stipendija 124,2 dinara, a za isplatu učeničkih kredita 5,9 miliona dinara.

Kroz direktni grant EU a koji realizuje Ministarstvo posle sprovedenog konkursa isplaćuju se i stipendije za 705 učenika romske nacionalnosti.

Stipendije se isplaćuju u 10 mesečnih rata, a iznos mesečne stipendije je 44 evra, obračunato u dinarskoj protivvrednosti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter