Izvor: Kurir
01.06.2024 u 07:18
0

STIŽU NAM PAKLENE VRUĆINE! Temperature samo rastu, ali pljuskovi ne prestaju!

Nastavlja se nestabilno vreme u Srbiji, ali uskoro sledi preokret.

I ovog poslepodneva u Srbiji će biti promenljivo oblačno i nestabilno, povremeno sa kišom. Pred kraj dana biće uslova za grmljavinske oluje sa gradom i jakim gromovima, a u kratkom vremenskom intervalu palo bi i više od 30 litara kiše po kvadratnom metru na istom području.

PRIPREMITE SE STIŽE NEVREME: : Srbija pod udarom GROMOVA, ovi delovi zemlje će biti POGOĐENI!

Maksimalna temperatura biće do 29°C, pa se očekuje i veoma sparno.

Za vikend znatno više sunca i toplije, a najsunčanije biće u subotu, dok će u nedelju u južnim, zapadnim i centralnim predelima Srbije biti lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

Maksimalna temperatura za vikend biće do 30-31°C.

Veoma nestabilno vreme očekuje se i početkom sledeće sedmice, pa će ponedeljak i utorak pored pljuskova sa grmljavinom, doneti i opasnost od grmljavinskih oluja i grada sa jakim gromovima.

Sredinom sledeće sedmice biće i nešto svežije zbog prodora hladnog fronta.

Dobra vest je i da će sredina sedmice doneti i stabilizaciju vremena, pa će u drugoj polovini sledeće sedmice biti sunčano i sve toplije, uz temperature oko 30°C.

Oko 10. juna Srbiju bi zahvatio i prvi kraći toplotni talas, a prema trenutnim prognozama tada bi maksimalne temperature bile od 30 do 35°C, nakon čega bi usledilo blago osveženje sa prolaznim pljuskovima i grmljavinom.

Dakle, nakon veoma nestabilnog maja i sam početak juna doneće slično vreme, a potom sledi stabilizacija vremena, uz pravo letnje vreme.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter